La cantant siriana Noma Omran va inaugur ahir al Palau de la Música la Trobada de Música del Mediterrani. El cicle de concerts englobats en el festival Mostra Viva es clausurarà diumenge al Claustre de la Nau i inclou huit concerts que oferiran un ampli panorama dels gèneres musicals propis dels països de les costes de la Mediterrània.

Noma Onram, cantant i compositora siriana va compondre la banda sonora de la pel·lícula d'Ossama Mohammed Silvered Water, Autoretrat Sirià, cineasta homenatjat enguany per Mostra Viva.

Mostra Viva és una trobada que té com a objectiu apropar les cultures que viuen a les ribes de la Mediterrània. La iniciativa parteix d'una associació ciutadana, Mostra Viva Cinema del Mediterrani, amb el suport de desenes d'entitats públiques i privades.

La Trobada de Música continua hui al Palau de la Música amb el concert del pianista valencià Albert Sanz Trio, que presenta un nou projecte en el que uneix les seves arrels valencianes i les fusiona amb influències musicals d´Algesires, Creta, Nàpols, al nord de el Marroc o Jerusalem.

A més, el concert, que tindrà lloc al Palau de la Música, també comptarà amb l'actuació del grup Agraf Band, formació musical revelació en el RIF. Agraf Band és conegut també per haver-se fet càrrec de la instrucció musical de joves marroquins amb dificultats per accedir a l'ensenyament a causa de la inexistència d'escoles de música. El grup reuneix joves d'Alhucemas, Marroc, d'entre 15 i 25 anys i ha tingut un gran èxit amb el seu tema Abridh (Camí).

La música seguirà sonant al Palau demà amb l´actuació de Aziza Brahim, un dels grans atractius del festival.