La música i el patrimoni es fonen esta setmana al Desenjazz, el festival internacional de Llíria organitzat per la regidoria de Turisme, Comerç i Patrimoni Històric del consistori. L´organització prepara ja les activitats que composaran el programa d´activitats fins el 20 de novembre, amb concerts o tallers. La iniciativa conjuga el reconeixement de la localitat edetana com «Ciutat de la Música», el projecte de desenvolupament turístic de «Simfonia de Cultures» i el concepte culinari de «Mestria Gastronòmica».

El punt de partida el marcà el passat dimecres l'actuació de Strombor Brass Band & Àngel Fígols, un quintet de vent i percussió amb un monòleg dramàtic, a un marc incomparable com són els Mausoleus Romans, i la representació d'una obra escrita i referenciada al citat monument construït el segle I.

Ferran Pina, regidor de Turisme, Comerç i Patrimoni Històric, ha remarcat que «poques ciutats tenen l'oportunitat de recórrer a través dels seus monuments i la música tres mil anys d'història i en tan sols quatre dies. Sonarà música de gran qualitat en l'Edeta romana, en la Lyria àrab i en la Llíria de la reconquesta. Estem convençuts que Desenjazz està cridat a convertir-se en una cita obligada de projecció única», afirma.

Hui li tocarà el torn al grup Alchemy, que actuarà als Banys Àrabs, mentre que, demà, l'Església de la Sang serà el magnífic escenari per al concert de la cantant Sole Giménez i el pianista cubà Ivan «Melon» Lewis. Els ingressos resultants del concert aniran destinats a la ONG Médicos Sin Fronteras, que trebballa durant tot l´any a zones devastades per la guerra. El diumenge, amb l'animació i festa musical assegurada de l'ATMK Band, la cita serà a la Plaça Major de la localitat amb la demostració i degustació gastronòmica del típic plat valencià d´Arròs amb Bledes.