El músic internacional valencià Albert Sanz presentarà al Palau de la Música el pròxim dijous 24 de novembre Mediterrànies, el últim disc, amb el qual es retroba amb la seua ciutat i amb la cultura valenciana. Ho farà acompanyat al baix i a la guitarra per Munir Hossn „que ha treballat amb Joe Zawinul, Alex Acuña, Gilberto Gil , Javier Ruibal i Jerry González, i és un dels exponents de la nova generació de músics brasilers„, i per Sergio Martínez a la percussió, qui ha col·laborat amb músics tan diversos como Diego el Cigala, Paul Simon, Danilo Perez o el Ballet Nacional d´España.

«En este nou projecte em trobe per fi ubicat al lloc on vaig nàixer, des d´on puc aprofundir en les meues arrels, però no només al meu immediat voltant sinó també cap Algeciras, Creta, Nàpols, el Marroc o Jerusalem», afirma el músic. El repertori inclourà temes de Carles Dénia, Kristos Leontis, Raimon o algun pasdoble.

En 1998, Sanz va enregistrar el seu primer disc, Des D´aquí, que va ser considerat com el millor disc de jazz espanyol de l´any pels crítics de jazz espanyols. A partir de 2004 fou professor de jazz al Conservatori Superior Musikene del País Basc, i posteriorment en el Conservatori de Superior de València. Ja a 2014 va tindre algunes de les seues col·laboracions més importants, com amb el virtuós harmonicista Antonio Serrano i el grup Dolphin´s Blues.

Actualment treballa en les composicions del seu pròxim projecte, que inclourà una col·laboració amb Larry Grenadier al contrabaix i Jorge Rossy a la bateria i al vibràfon. La mare del compositor és l´actriu i compositora Mamen García, i el pare és Josep Sanz, director d´orquesta i pianista clàssic.

El passat 7 de novembre, Sanz va tocar amb Lee Konitz & Karme Trio en el marc del festival de jazz del Jimmy Glass de València, i també va participar al festival urbà MUV!, on actuà a la seu de la Societat Musical de Poblats Marítims del Cabanyal, davant de desenes de persones.