El director valencià Rubén Gimeno es posarà hui de nou al capdavant de l'Orquestra de València. Serà en el concert programat en el Palau de la Música de València en el marc del Festival de Música Contemporània ENSEMS que organitza l'Institut Valencià de Cultura. Gimeno es mostra molt il·lusionat de tornar a dirigir a esta orquestra, la primera que va escoltar en la seua vida, i de la que va ser membre durant un any.

La primera part del concert inclourà l'estrena de l'obra de Ferrer Ferran ´El gegant de fusta´, composició per a contrabaix i orquestra que comptarà amb la participació del solista de l'Orquestra de València Javier Sapiña. I continuarà amb ´La passió amorosa´ per a dos contrabaixos de Giovanni Bottesini, en la que a Javier Sapiña s'unirà Héctor Sapiña, professor de contrabaix del Conservatori Superior de Música d'Aragó.

Sense dubte un repertori atractiu per al públic, que tindrà l'oportunitat de descobrir el costat més virtuós d'este instrument. El concert es completarà amb la Simfonia núm. 11 en sol menor, op. 103, "L´any 1905" de Dmitri Xostakòvitx, una obra que està molt vinculada a la infància de Rubén Gimeno, ja que quan era xicotet, son pare, director d'una reconeguda banda valenciana, la va portar al Certamen Internacional de Bandes de València, i es va passar mesos i mesos escoltant-la diàriament.

No és la primera vegada que Gimeno agafa la batuta de la formació valenciana, però sí ho fa en un moment de plena maduresa professional després de set temporades liderant l'Orquestra Simfònica de Vallés, de la que ha sigut titular fins al passat mes de maig. Uns anys molt fructífers durant els quals ha dirigit també altres formacions (Orquestra de Tenerife, Astúries, etc) i que li han servit per a «fer-me major en esta professió. La direcció no deixa de ser un ofici en què vas aprenent dia a dia. El contacte amb les distintes orquestres va fent que cada vegada cresques més com a director i adquirisques major coneixement del teu instrument, que és l'orquesta», afirma.