El responsable de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, va presentar el passat dimarts la Trobada de Folklore 2017 apostant per una consolidació de la participació. La inauguració va comptar amb l´actuació dels alumnes de dolçaina del Conservatori José Iturbi de València. «Una de les reivindicacions dels grups és que es done a conèixer el folklore, que està molt estereotipat i no hi ha un coneixement real de la seua magnitud i significat», apuntà.

Així doncs, per a este any, l'objectiu marcat des de l'Àrea de Cultura ha estat promoure un acte més vistós i variat en què tingueren cabuda diferents expressions artístiques i activitats culturals paral·leles, des d'un taller de balls regionals fins a com fabricar una canya de dolçaina.

D'altra banda, el diputat de Cultura ha subratllat que, el proper cap de setmana, la ciutat de València s'omplirà d'espectacles distribuïts en quatre punts -el Centre Cultural La Beneficència, Patraix, Algirós i Benicalap- perquè els veïns puguen assistir a les activitats dirigides a xiquets i grans prop dels seus barris.

La present edició de folklore comptarà amb corals, orquestres de pols i plectre, grups de tabal i dolçaina i de danses amb rondalles.

A més, la Trobada de Folklore arriba més enllà de la ciutat de València. S'ha optat per incrementar el nombre de formacions participants i facilitar l'assistència a més persones i en més localitats. Vallés, Bétera, Tavernes de la Valldigna, Corbera i València seran els epicentres de les actuacions a les comarques de la Costera, el Camp de Túria, la Ribera Baixa, la Safor i València.