La Universitat d'Estiu del Racó d'Ademús estimularà hàbits saludables al món rural

Pretén sembrar consciència rural a partir de les opcions que ofereix el paisatge i la participació ciutadana

07.06.2017 | 04:15

La Universitat d'Estiu del Racó d'Ademús (UVRA) és una iniciativa conjunta de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians de la Universitat de València i del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, que arranca amb el propòsit de dinamitzar les comarques de l'interior, mitjançant una oferta formativa, cultural i lúdica, nova i suggeridora.

?Com va apuntar el codirector de la Càtedra Emilio Iranzo, l'objectiu de la UVRA és «oferir als veïns del Racó i comarques adjacents, coneixements i eines útils, al mateix temps que atractives, que serviran per a estimular hàbits saludables, la consciència mediambiental i paisatgística, i visualitzar les oportunitats de futur del medi rural». El programa de la UVRA ofereix una sèrie de conferències, xarrades, tallers i taules redones de caràcter formatiu, acompanyades de concerts, representacions, visites guiades i excursions nocturnes. «Ens agradaria aconseguir el màxim de participació, perquè entenem que la proposta té ingredients formatius, socials i lúdics d'actual interès», va explicar Emilio Iranzo.

?Totes les sessions formatives de la UVRA es desenvoluparan en l'IES d'Ademús amb la intenció d'incentivar la participació dels alumnes, que com ha assenyalat la directora del centre educatiu, Isabel Gran Luque, «estan necessitats de noves expectatives, tan acadèmiques com a professionals». La Universitat d'Estiu d'Ademús arriba en un moment en el qual resulta necessari el foment de processos d'aprenentatge col·lectiu capaços de generar actituds innovadores que posen fre a la despoblació potenciant les singularitats del medi rural.

?L'alcalde d'Ademús, Ángel Andrés, conscient d'aquesta problemàtica, va agrair el compromís creixent de les institucions cap al món rural: «la pitjor despoblació és la despoblació d'il·lusions, per açò hem de cercar fórmules perquè els nostres fills nascuts i criats en el poble vegen el poble com un lloc prometedor per a emprendre o trobar ocupació» va assegurar l'alcalde.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine