L´IVAM exhibix fins al pròxim 25 de juny una selecció de les peces realitzades per l´alumnat participant en els tallers educatius del museu durant el curs 2016-2017. Es tracta de vora un centenar d´obres realitzades per alumnes/as d´escoles infantils, Educació Infantil i Primària, instituts d´Educació Secundària, associacions, centres ocupacionals i universitats populars que han assistit als tallers de l´IVAM. La mostra estarà oberta al públic en el Taller de Didàctica, situat en el primer pis de l´IVAM, durant l´horari d´obertura del museu. Els assistents podran vore alguns dels treballs realitzats entre setembre de 2016 i juny de 2017 en una proposta educativa que ha consistit en dos tallers independents, encara que complementaris: «Hàbitat(N)ts» i «Lljocs per a emportar», que han comptat amb la col·laboració de l´Obra Social La Caixa.

El taller Hàbitat(N)ts parteix d´algunes de les obres de l´exposició «Perdidos en la ciudad. La vida urbana en les col·leccions de l´IVAM», sobre les múltiples visions, espais i existències humanes que han conformat la vida en la ciutat. A través d´obres que representen paisatges urbans, els assistents han desenvolupat l´habitabilitat dels espais i han treballat la mescla de colors, l´ús fotogràfic, el treball en equip, la motricitat fina, i l´aprenentatge sensorial, entre uns altres.

El segon taller, «Lljocs per a emportar», parteix de la idea de l´eco-disseny per a tractar de plasmar una visió individual col·lectivitzada sobre els espais urbans, abordant aspectes com la propietat dels materials, les necessitats individuals i col·lectives o l´observació i transformació de l´entorn.

En estos tallers didàctics han participat més de 7.000 persones, des dels cinc anys d´edat, de 152 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana.