L'essència del univers ha arribat a Benetússer. Des de les més altes galàxies, els escenaris, músiques i ambients de Star Wars seran protagonistes al municipi de l'Horta. Amb motiu del quaranta aniversari de l'estrena a Espanya de «La guerra de les galàxies», la regidoria de Joventut de l'ajuntament de Benetússer ha organitzat unes jornades per a commemorar l'aniversari de l'obra de ciència-ficció per excel·lència. Les activitats donaran començament el dissabte 14 d'octubre amb una exposició de maquetes de naus fetes amb material reciclat que podrà visitar-se a l'espai cultural del Xalet de la Xapa. Art i cinema barallats a un mateix espai.

Així mateix, els assistents podran formar part de l'homenatge al llargmetratge amb una sèrie de tallers infantils i d'animació «cosplay», és a dir, amb disfresses, que correra a carreg de l'agrupació especialista en la saga de Star Wars, Tropa Korriban València. El dissabte a la vesprada, el Centre Cultural El Molí acollirà «Star Wars: Història d'una saga», una «master class» presentada per l'escriptor i doctor en Comunicació Audiovisual Pau Gómez on es parlarà sobre recursos visuals al cinema.

Teatre de galàxia

A Benetússer es respirarà, el cap de setmana sencer, un aire que recorda a les grans batalles lliurades a l'espai per personatges tan coneguts com Darth Vader u Obi-Wan Kenobi.

De fet, el diumenge de vesprada, també al centre cultural, es presentarà l'obra infantil representada per la companyia Mos Teatre, «El turista de les galàxies».

En paraules del regidor de Joventut de la localitat, Cristian Munera, «la celebració del 40 aniversari de Star Wars és una manera de poder dur a terme una iniciativa divertida per a tots i totes, per a gent de totes les edats i que reunirà a persones de Benetússer i de fora del municipi.

D'aquesta forma, la localitat es convertirà en el centre d'entreteniment».

Les propostes estan damunt la taula i les activitats, totes a punt.

«Star Wars» tornarà a Benetússer quaranta anys després per a celebrar l'estrena que va revolucionar el cinema de ciència-ficció i que va propagar aquella frase tan coneguda per tots i totes que diu alguna cosa així com...«que la fuerza te acompañe».