Torrent va iniciar el passat dimecres la nova edició del Voluntariat pel Valencià. Este programa posa en contacte persones que volen aprendre o millorar el valencià oral amb persones valencianoparlants amb l´objectiu de promoure l´ús social de la llengua així com facilitar la integració social dels nouvinguts.

Esta iniciativa, que enguany acull la 13a edició, està organitzada a Torrent per l´Oficina de Promoció i Ús del Valencià del consistori, que participa en este programa de Voluntariat lingüístic impulsat per Escola Valenciana.

Torrent participa activament en el Voluntariat des de l´inici d´esta inciativa, l´any 2004, i des d´aleshores posa en contacte desenes de parelles lingüístiques cada any. En esta nova edició s´han creat un total de 30 parelles lingüístiques i algun grup lingüístic que integra més gent.

Els participants es reuniren a l´andana del Museu Comarcal de l´Horta Sud per a encetar esta edició i assistir a l´actuació de la contacontes, Almudena Francés, qui contà rondalles i històries extretes de la tradició oral que va arreplegant pel territori valencià i que van delectar les persones assistents.

A l´acte, organitzat per l'Oficina va assistir la regidora de Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, i representants d'Escola Valenciana, i es va repartir el material de suport per a aprenents i voluntaris.

Esta 13a edició, que en el 2018 coincidirà amb la celebració de la Trobada d´Escoles en Valencià a Torrent, és «un bon moment per a aprendre la nostra llengua de una forma lúdica i, fomentar així, el seu ús social per a mantindre-la ben viva», va indicar la regidora, Patricia Saéz.

El Voluntariat és un programa que està obert tot l´any, qualsevol persona interessada a aprendre a parlar valencià o a dedicar part del seu temps a ensenyar a parlar valencià, pot apuntar-s´hi acudint a l´Oficina de Promoció i Ús del Valencià o enviant un missatge a usvalencia@torrent.es