Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pilota

L´Europeu de Joves de Tavernes Blanques serà el més participatiu

El campionat suposa el debut internacional de la selecció d´Euskadi després d´incorporar-se a la CIJB

L´Europeu de Joves de Tavernes Blanques serà el més participatiu

La localitat de Tavernes Blanques acollirá del 25 al 28 de juliol el Campionat d´Europa per a Joves, una iniciativa de la CIJB que s´ha consolidat i que garantix la continüitat de les competicions internacionals en les modalitat oficials de la CIJB. Per primera vegada s´incorpora la modalitat de Llargues en la categoría masculina sub-19. Juntament a la més antiga de les modalitats del Joc de Pilota i en la que, una volta més valencians i belgues tornaran a eixir com a màxims favorits, es jugarà a la de Joc Internacional i a la de One Wall, que arreplegarà la major quantitat de participants tant per edat: sub-19, sub-17 i sub-15, com per sexe, ja que es disputarà competició de xics i de xiques. Com a modalitat autòctona apareix el raspall que es disputarà en categoría masculina i femenina sub-19.

Debut d´Euskadi

Este campionat europeu de joves suposa el debut internacional de la seleccióe d´Euskadi una volta la seua incorporació oficial a la CIJB. El nou equip directiu surgit després del procés electoral en aquella federació no va dubtar a validar i reafermar la seua aposta per obrir nous camins al conjunt de la pilota basca. Participarà en tres equips masculíns de diferents edats.

Ja s´han prodüit encontres amistosos però avalats per les respectives federacions i demés institucions oficial esportives entre les seleccions de la Comunitat Valenciana i de Euskadi. Ara es dona el pas de incorporar de manera oficial a la selecció d´Euskadi en les competicions internacional per a fer-ho davant holandesos, belgues, italians, francesos, valencians i portuguesos. Precisament esta última selecció incorpora tres equips masculins al torneig, un èxit que no era fácil intuïr fa només que tres anys, quan la primera expedició valenciana, del club de Quart de Poblet va fer a terres lusitanes.

Les promeses valencianes

El Europeu de Jovens certificarà un relleu generacional en el futur de la selecció valenciana. Noms com José Luis Calvo de Benidorm, Sacha o Giner d´Orba, semblen que lluïran en el torneig per ajudar en el èxits de la selecció valenciana. En la categoría femenina, Mar de Bicorp tindrà l´oportunitat de demostrar la seua condició de número uno europea. A hores d´ara només les joves holandeses estan en condicions de privar-li d´eixa condició. En tot cas, Vicent Molines i Ana Belén donaran a conéixer la selección definitiva en uns dies.

Hui mateix hi ha un nou entrenament en les instalacions de Tavernes Blanques. Allí, en el seu pavelló cobert, es celebrarà la cerimònia inaugural amb més seleccions europees que mai.

Compartir el artículo

stats