Contra la violència masclista, no s'hi valen excuses

20.11.2015 | 23:51

Prou", va dir ella, "ja no puc més".  Les vexacions, els colps i el maltractament psicològic dels darrers anys, allò de sentir-se com una deixalla, d'haver-se cregut, perquè així li ho repetia constantment ell, el seu botxí, que no servia per a res. "Aguanta, reina, aguanta. Fes-ho pels teus fills", li deien família i amics. Es va alçar de bon matí, va preparar una maleta amb un parell de vestits i va dir adéu, sense mirar enrere. Necessitava trencar amb un passat de temor, de llàgrimes i de colps. 

Aquesta història és un cas real d'una dona de la Vall de Segó que ens va demanar ajuda, perquè, malgrat ser una víctima del terrorisme masclista, la decisió de deixar casa i família l'havia convertida en la culpable. Ens va exposar el seu cas amb una cruesa que va fer que ens caigueren llàgrimes de ràbia i impotència. I ella, amb la dignitat recuperada i el coratge de sentir-se lliure, volia que el seu cas servira d'exemple per canviar les coses i apartar els obstacles que impedeixen que les dones víctimes de la violència masclista puguen accedir de manera immediata i amb totes les garanties als serveis d'atenció, sense haver de desplaçar-se lluny. Perquè la seua experiència li ha mostrat que a Les Valls la dificultat d'accedir a una protecció de qualitat se suma a la desinformació i a la por al què diran, motius suficients perquè moltes dones no facen el pas de denunciar.

Per aquest motiu, ERPV presentàrem al ple de Benifairó una moció que demana la creació, vehiculada per la Mancomunitat de les Valls, d'un protocol d'actuació propi per fer front als casos de violència masclista. La nostra moció es va aprovar; no obstant això, tot i les excuses exhibides per l'alcalde, Antoni Sanfrancisco, continuem sense entendre la negativa dels dos regidors del PSOE que no hi votaren a favor.

No disposem dels mateixos recursos que altres municipis del Camp de Morvedre. I és per aquest motiu que no podem aplicar protocols genèrics, com argumenta l'alcalde, sinó que necessitem crear un propi que s'adapte a la realitat i als recursos de Les Valls. Ens preocupa, i molt, que els dos representants de l'Ajuntament a la Mancomunitat, l'alcalde i el primer tinent d'alcalde hagen expressat en el ple que el nostre plantejament és insuficient, però no s'hagen molestat a aportar millores. Ens preocupa la falta de voluntat a l'hora d'abordar els problemes com s'aborden des de la política, en què els representants de les veïnes i els veïns gestionen els recursos i les normatives amb l'assessorament d'experts. Per tant, ens preocupa que el nostre alcalde dimitisca les seues responsabilitats, esperant que tot ho resolguen "els tècnics".

No ens agrada aquesta actitud de majoria absoluta, que pretén vetar propostes pel simple fet de proposar-les un altre grup. L'alcalde i el tinent d'alcalde s'amaguen en un suposat rigor i una responsabilitat dubtosa, i insinuen que no acataran la voluntat del ple. De fet, estan dient que les seues tres companyes de partit, que hi van votar a favor, són poc rigoroses i irresponsables? Així, voldríem demanar-los que siguen uns representants dignes: no podem oblidar que estem al servei de les nostres veïnes i veïns. Per això, hem de deixar de banda els sectarismes i sumar esforços en una lluita tan important. Demanem des d'ací als dos regidors del PSOE que aprenguen de les seues companyes.Estenem la mà a l'Ajuntament per buscar solucions i esperem del PSOE la mateixa voluntat de treball, servei a la ciutadania i d'empatia amb les dones maltractades.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

El Camp de Morvedre

La Casa dels Berenguer será el centro de interpretación de todo Sagunt
La Casa dels Berenguer será el centro de interpretación de todo Sagunt

La Casa dels Berenguer será el centro de interpretación de todo Sagunt

El Ayuntamiento de Sagunt y la Diputación de Valencia han presentado esta mañana el convenio según...

Sanitat amplía su servicio de Pediatría en Sagunt con la consulta cardiovascular

El objetivo es prevenir aquellos factores de riesgo como la hipertensión, el colesterol, la...

40 años de historia fallera en Churruca

40 años de historia fallera en Churruca

La falla Baladre dedicó la exposición de su semana cultural al mundo del vino con una charla...

Els misteriosos tirs a Faura

Els misteriosos tirs a Faura

Uns trets, l'autoria dels quals mai es va descobrir, van sorprendre en la seua casa a Hipólito...

El no del PSPV al pacto en Sagunt descalabra la reorganización prevista

El no del PSPV al pacto en Sagunt descalabra la reorganización prevista

El tripartito pensaba delegar las concejalías de Deporte y Turismo a los nuevos socios de gobierno

Condenado a 20 días de trabajos a la comunidad por llamar gorda a su hija

Condenado a 20 días de trabajos a la comunidad por llamar gorda a su hija

Dos sentencias consideran probado que el vecino del Port de Sagunt cometió un delito de injurias...

Enlaces recomendados: Premios Cine