?

Més de 16.000 alumnes d'entre 12 i 18 anys de 78 centres de la Comunitat han participat, només en el primer trimestre de curs, en activitats solidàries a través del programa "Solidaritat en l'Aula" que la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania porta a terme a través de Fundar, la Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana. Així, els joves han pres part d'iniciatives de la Xarxa de Centres Educatius Solidaris

El conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, va assenyalar que "la Comunitat Valenciana és una comunitat solidària" i va recalcar que "des del Consell s'ha volgut involucrar en aquests compromisos solidaris i cívics als joves de la Comunitat i per això, ve desenvolupant una sèrie d'activitats". Durant el primer trimestre del curs 2009-2010 Fundar ha programat 258 activitats en 52 centres d'Educació Secundària Obligatòria de tota la Comunitat Valenciana. Les iniciatives han estat portades a terme per entitats d'Acció Social i de Cooperació al Desenvolupament que col·laboren amb el programa "Solidaritat en l'Aula", entre elles Creu Roja, ONCE, Moviment contra la Intoleracia, Save the Children, Cooperació Internacional ONG o València Acull i Elx Acull.

Després que al setembre de 2008 es creara la Xarxa de Centres Educatius Solidaris, amb 36 col·legis i instituts adscrits, el programa "Solidaritat en l'Aula" ha crescut en volum i iniciatives. En la seua segona edició participen en el programa 52 centres des de la comarca de la Vega Baixa a Alacant fins al nord de Castelló.

La pàgina web www.solidaridadenelaula.org s'ha consolidat en el seu primer any com una manera de comunicar-se els centres educatius i els adolescents amb el voluntariat, arribant a més de 24.000 visites en només un mes procedents de 57 països.