?

El Teatre Talía de València culmina la seua temporada amb la posada en escena del muntatge El Congelador, una comèdia dramàtica en què Sergio Caballero i Abel Zamora protagonitzen un duel actoral en què es dóna curs als "secrets, misèries i il·lusions" dels personatges. L'espectacle, que estarà en cartell fins al pròxim 6 de juny, està escrit per Abel Zamora i dirigit per Sergio Caballero els qui, a la fi, són també els seus intèrprets. Es tracta d'un treball de la companyia Fosca Teatre per a posar en peu textos nous i personals on experimentar noves propostes escèniques a partir de dramatúrgies que combinen història i posada en escena, segons van explicar els responsables del projecte en una roda de premsa.

La trama de El Congelador té el seu origen en una notícia real de premsa en la qual dos persones es van quedar tancades en un d'estos aparells. En la peça, són un carnisser i el seu empleat -Juan i Celio- els que queden atrapats després d'un incident en aquest espai claustrofòbic en què "obrin la Capsa de Pandora per a posar en comú el seu passat i els seus secrets", ha explicat Sergio Caballero.

L'obra es convertix en un "cara a cara" entre dos personatges, un més optimista i un altre més fosc, que treuen de si mateixos al llarg de la funció els ressorts necessaris per a poder tirar cap a davant unes hores més de la seua vida. Així, "els seus somnis, il·lusions i les esperances afloraran entre rialles i plors que la donen a la peça un toc realista enmig d'una situació gairebé absurda".

L'espectacle, que després del seu pas per la capital valenciana recalcarà durant el mes de juliol a la Sala Muntaner de Barcelona, busca commoure a un "públic ampli" mitjançant la història de dos homes "condemnats a estar junts sense pensar en un element extern com la mort", va assenyalar, per part seua, el dramaturg Abel Zamora.