?

Florida Centre de Formació va lliurar ahir els premis del concurs literari "La Rosa de Paper", patrocinat per la CAM, que té les modalitats de poesia i narrativa i diferentes categories.

En la categoria A, el premi de narrativa va ser declarat desert. En narrativa, Irene Gómez, alumna de 2º d'ESO del Col·legi Juan Comenius de València, va guanyar amb el relat Telaraña de trabajos.

En la categoria B, el poemari Poemes d'un jove enamorat de Joshua Alemany, que estudia 3º d'ESO a la Nostra Escola Comarcal de Picassent, va ser el guanyador. En narrativa, l'estudiant de de 4º d'ESO de l'IES de Riba-roja es va imposar amb el relat Frío .

En la categoría C, l'obra Vigila el mar d'Ainoa Lorca, alumna de 2º de batxillerat en l'IES Benlliure de València, va guanyar la modalitat de poesia. En narrativa, el treball Dicen de Marina Gimeno, que estudia 2º de batxillerat José Lluch d'Alboraia, va ser el triat pel jurat.

En la categoria D (Estudiants d'universitat i cicles formatius de grau superior) el guanyador de la categoria de poesia va ser Javier Iñesta, que estudia 1º Grau d'Història a la Universitat de Valencia, am el poemari Antologia poética: luz y oscuridad.

En narrativa Patricia Gómez, alumna de 3º de mestre de llengua estrangera en l'Escola de Magisteri Ausias March va ser la gunayadora amb l'obra La taverna de Pere El Llop

En la categoria E (Universitat dels Major i Universitats Populars, Escoles d'Adults) el poemari Qué sabe nadie de Vicente Rui, del Taller d'Esciptura Creativa de l'Aula de Persones Majors de l'Ajuntament de Quart de Poblet, va ser qualificat com el millor per part del jurat. La modalitat de narrativa va ser guanyada per Vicent Vidagany, estudiant del CPFPA Alst del Mercat de Llíria, amb el relat Les tuteles d'Adelaida.

Els treballs guanyadors a més de rebre un premi en metàl·lic, seran inclosos en el pròxim volum de la col·lecció "So de Lletres" publicada per Florida Edicions.

El premi La Rosa de Paper va nàixer per a incitar als estudiants a la producció literària. Al premi li va seguir el projecte de tindre també una col·lecció literària, "So de Lletres". El nom naix de la Cançó de la Rosa de Paper, un poema de Vicent Andrés Estellés. La rosa de paper fa referència a la paraula amagada i secreta, a les publicacions que creixien i circulaven amagades en el temps de la dictadura.