?

Res que envejar als professionals de la cuina. La XXXVI edició del concurs internacional de gastronomia Fideuà de Gandia, celebrat ahir en la capital de la Safor, va contar exclusivament amb alumnes i professors pertanyents a dotze escoles d'hostaleria qui van demostrar que el futur d'aquest plat està assegurat amb joves alumnes disposats a desbancar a qualsevol gran cuiner.

Els alumnes del Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) de Benidorm es van alçar amb el primer premi i el collaret de Santa Isabel al cuinar la millor fideuà de 2010 en un marc incomparable com va ser el Palau dels Borja de Gandia.

El segon premi del concurs de fideuà va anar per al CDT de Dénia i el tercer premi es va quedar a casa, i va anar a parar a les mans dels alumnes del CDT l'Alqueria del Duc, de Gandia, que dirigeix Antonio Crespo.

Aquest centre també es va alçar amb el primer premi al millor plat lliure de degustació, mentre que l'Escola d'Hostaleria de Cullera es va adjudicar el premi a la millor presentació de plat lliure. Un centre de formació que va repetir guardó amb el premi a la millor tapa.

Per la seua banda, els alumnes de l'Institut Tècnic en Aliments i Begudes (ITAB) de Monterrey (Nou León-Mèxic) van obtenir el premi a la millor presentació en postres així com el de la millor degustació. Finalment, el premi al millor plat borgià va ser per al CDT de Torrevieja.

L'esdeveniment va tenir dues parts bé diferenciades. La primera d'elles en el Palau Ducal on els assistents van poder contemplar en el Salóde Corones els bufés lliures que les escoles van confeccionar així com poder degustar-los.