?

L'Ajuntament d'Aldaia ha posat en marxa el projecte cultural Escola de Música de la Mediterrània, una iniciativa que pretén formar als seus alumnes en instruments populars com la dolçaina o el tabal i també altres més desconeguts però de caràcter tradicional a l'entorn cultural mediterrani.

Els germans Efrén López i Diego López seràn els encarregats d'impartir les classes. Es tracta de dos prestigiosos músics valencians especialistes en instruments tradicionals, Efrén López, que va pertanyer a grups com L'Ham de Foc, Capella de Ministrers o Sabir, donarà classes d'instruments musicals de corda, com ara l'ud, baglama, rabab i la viola de roda. Efrén López té una dilatada trajectòria. De la mà del projecte L'Ham de Foc, aquest músic ha col·laborat amb músics com Elena Ledda, Luigi Cinque, Os Ganhoes, Ross Daly o Estampie, així com en festivals de tot l'Estat espanyol, França, Alemanya, Grècia, Holanda, Noruega, Bèlgica, Portugal, Luxemburg, Itàlia, Polònia i Xina. D'altra banda, l'any 1999 començà una altra de les col·laboracions més llargues en la seua carrera amb Capella de Ministrers, prestigiós grup valencià de música antiga. Amb aquesta formació, en la que continua col·laborant, participa en l'enregistrament de més de deu discs de música medieval i del Renaixement amb diversos instruments de l'època que va adquirint: el llaüt medieval, la guiterna, la viola de roda, el saltiri, la trompa marina i l'ud. Amb Capella de Ministrers ha recorregut prestigiosos escenaris d'Espanya, França, Portugal, Croàcia, Marroc, Tunísia, Egipte, Grècia i Itàlia. Al mateix temps, Diego López, que ha tocat amb grups com ara L'Ham de Foc, Aman Aman o Sabir, impartirà classes de percussió oriental (darbuka, riq i bendir).

Diego López ha tocat també en bandes de rock urbà i heavy tocant la batería, especialitzant-se en músiques tradicionals, fent seu el llenguatge d'alguns instruments de percussió de la Mediterrània, Iran i la Índia.