?

La Biblioteca Valenciana va iniciar la passada setmana el seu cicle anual d'animació a la lectura, una activitat dirigida a estudiants de Primària, Secundària i Batxillerat de centres docents de la Comunitat, l'objectiu del qual pretén estimular l'hàbit lector entre els estudiants i contagiar-los del plaer de llegir.

El cicle es compon de diverses activitats, com tallers de text, recitals poètics i lectures dramatitzades, que es realitzaran entre els mesos d'octubre i desembre de 2010, a més de les "Trobades amb Escriptors", que tindran lloc entre gener i maig de 2011.

En total tindran lloc nou sessions d'animació lectora (tres tallers, tres recitals i tres lectures dramatitzades) en les quals està previst que participen uns 750 xiquets procedents de col·legis i instituts de tota la Comunitat.

El cicle de tallers de text, recitals poètics i lectures dramatitzades, iniciat aquesta setmana, té com finalitat que els alumnes relligen els textos al regressar a les aules, els treballen en classe i acaben organitzant lectures dramatitzades i recitals poètics per als seus companys. En la selecció d'obres s'inclouen tant textos clàssics, cas de la lectura del "Tirant lo Blanch", com textos més actuals, com la selecció de poemes de Miguel Hernández.

La directora general del Llibre, Arxius i Biblioteques, Silvia Caballer, va destacar la importància d'aquest cicle com una de les eines "més eficaces" en la formació lectora dels joves. "Dins de les activitats que organitza la Conselleria per a incentivar als estudiants a llegir, aquests cicles permeten que centenars de xiquets de tota la Comunitat coneguen i sàpien valorar la importància de la lectura com font de coneixement i de plaer".