?

El Festivern, l'alternativa per a la nit de Cap d'Any que promouen des de fa anys una decena de grups valencians de rock i pop, se celebrarà finalment enguany a Gandia. L'organització va intentar enguany que fora la capital del Camp de Morvedre, Sagunt, la que acollira la convocatòria, però va topar amb la negativa municipal, envoltada de polèmica i fortamernt criticada pel grup municipal del Bloc de la ciutat.

El projecte va nàixer l'any 2004 i ha aplegat cada any vora 5.000 persones, amb una oferta cultural, esportiva i musical variada, comptant sempre amb els joves dels pobles i comarques d'alla? on ha tingut lloc. Pedreguer, Ontinyent, Benifairó de la Valldigna i Alcoi han sigut les localitats que han acollit des de 2004 el festival d'hivern mès important del nostre territori.

Cada any, l'oferta, a banda dels concerts, ha sigut diferent: activitats culturals durant el dia, concerts de cantautors, visites guiades als pobles de la comarca, tallers participatius i campionats esportius. Un complet programa per als participants.

Desprès d'un any d'aturada, Festivern portarà als joves de la comarca de la Safort una nova alternativa per la nit de cap d'any, donat que comptarà amb bandes que són hui referents de la música feta en valencià.

El grup Obrint Pas és cap de cartell. Amb més de 17 anys d'experiència, ha girat ja per mig món. La seua actuació més recent va ser al Japó. La seua participació al Festivern serà just abans de tancar-se a l'estudi per enregistrar un nou disc.

També actuarà el grup Orxata Sound System que barretja la música electrònica, els sons tradicionals i l'humor. La banda ha fet una gira per Alemanya. El cartell inclou a més la Troba Kung-Fú, una banda catalana de rumba, cumbia i reggae que presentarà el seu nou treball "A La Panxa del Bou". No faltarà Benimaclet Klub Ska, una nova banda formada per membres d'Obrint Pas, La Gossa Sorda i Aspencat, entre altres actuacions de la jornada.