El grup valencià Obrint Pas realitzarà una gira per Japó entre el 27 i el 30 de juliol per presentar el seu nou treball, Coratge (Inpartmaint), un llibre-CD conceptual amb 15 capítols i 15 cançons que suposen la volta als orígens del grup amb un estil que barreja l'ska, el reggae, el hardcore i la música tradicional valenciana.

L'edició japonesa del disc comptarà amb dues cançons extra, La flama i Caça de Bruixes, que seran interpretades en els concerts de Tòquio i Minakami. La gira inclou el festival més gran d'Àsia, el Fuji Rock, en la localitat de Naeba, on coincidiran amb bandes internacionals com Coldplay, Arctic Monkeys, Chemical Brothers, Manu Chao, Incubus, Wilco i Asian Dub Foundation.

El grup de rock valencià ja va realitzar l'any passat una gira de cinc concerts al país nipó. A la capital japonesa va ser el cap de cartell del festival Radical Music Network i, amb un públic totalment entregat, Obrint Pas va fer un concert memorable en el que, com és habitual, va barrejar el seu rock amb les dolçaines, connectant amb els assistents. De fet, van trobar un japonés que els va tocar No tingues por amb la dolçaina a Tòquio. "Increïble però cert", contà Xavi Sarrià, líder de la banda. La banda havia actuat a Yokohama, Jouetsu, Kanazawa i Nagoya, obtenint també un èxit de públic i crítica.