?

Els escriptors valencians Raquel Ricart (Bétera) i Juan Emilio Gumbau (Borriana) han resultat guanyadors del premi literari Ciutat d'Alzira de narrativa juvenil i infantil, respectivament, amb les obres Els mars perduts i El viatge de Lluna a les muntanyes.

Segons va informar l'editorial Bromera en un comunicat, el primer d'aquests dos títols ha obtingut el XVI premi Bancaixa de narrativa juvenil, i el segon, el premi de narrativa infantil Vicent Silvestre.

El jurat del premi de narrativa juvenil, dotat amb 18.000 euros, ha estat compost pel guanyador de l'anterior edició, Josep Millo; Gemma Pasqual, Enric Salom, Carlos Correal i María José Obiol.

Els mars perduts narra una aventura d'estiu, el viatge interior d'una adolescent de catorze anys, "un riu d'hormones capaç de marejar a un transatlàntic i un món interior com una cova plena de tresors", van indicar les mateixes fonts.

Raquel Ricart (Bétera, 1962) ha escrit novel·la negra i altres títols juvenils i ha guanyat entre altres guardons el Vila de Paterna i el Premi Samaruc 2010.

El viatge de Lluna a les muntanyes, de Juan Emilio Gumbau, ha estat l'obra seleccionada pel jurat del XVI premi de narrativa infantil, format per Vicent Enric Belda -guanyador en l'última edició- Mercé Viana, Joan Vives, Carlos Correal i Bernat Bataller. Aquesta obra, premiada amb 4.000 euros per l'editorial Bromera, descriu la història d'una xiqueta (Lluna), "lògica i molt madura que escometrà un viatge enriquidor a la recerca dels seus pares perduts". Gumbau (Borriana, 1970) és llicenciat en Filologia i compagina l'ensenyament amb la creació d'històries per a un públic infantil.