Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La pilota i el joc al carrer

La presentació de les finals de l'Interpobles Edicom va tornar a demostrar la vitalitat de la modalitat de Galotxa amb la presència de tots els jugadors i jugadores que participaran en les diferents finals que este cap de setmana es disputen en el trinquet de Llíria i en la pista de Borbotó. Convé ressaltar la profunda renovació en directives i jugadors, d'una edat juvenil, que és la millor garantia de futur. Tot això es va destacar en les diferents intervencions, tant de les autoritats federatives com de la pròpia empresa patrocinadora, una multinacional valenciana que aposta per continuar sent valenciana a pesar de la seua expansió per uns quants continents. Ací, en el Parc Tecnológic de Paterna té la seua seu central.

El president de la modalitat, va voler anunciar una nova iniciativa. Es dóna per fet que serà aprovada per l'assemblea federativa i camina en la línia de recuperar el Joc de Carrer. Es tracta de l'organització d'un campionat de Galotxa en carrers tradicionals.

Així va començar el torneig fa més de quaranta anys. L'objectiu no és un altre que el d'acostar l'esport a qualsevol veí o transeünt. Ningú escapa a les dificultats però es vol aprofitar les diferents dates festives dels pobles per a mostrar el Joc de Pilota dins de la seua programació amb un torneig que enfrontaria a clubs repartits en grups comarcals.

La iniciativa pareix comptar ja amb el suport d'equips de solera. Tornar a jugar, encara que siga una vegada a l'any, als carrers cèntrics de cada població és una bona idea per a recuperar la presència de la pilota valenciana en els espais públics, en els que va nàixer.

I és que este esport mostra sempre desitjos d'explorar en les seues arrels populars per a no perdre la seua identitat.

Compartir el artículo

stats