La nova Fundació per a la pilota professional ha convocat els jugadors d´escala i corda i raspall el divendres 22 de desembre a una reunió en la que s´explicarà per on va a passar els pròxims mesos el futur de la gestió del món professional.

Cal recordar que, a dia de hui, els pilotaris estan contractats per la Federació de Pilota Valenciana, responsable de pagar les seues nòmines gràcies a l´aval bancari de José Luis López. No obstant, eixa vinculació contractual conclou el pròxim 31 de desembre i, fins ara, no s´ha comunicat de manera oficial a cap jugador què succeirà amb els contractes a partir de l´un de gener.

En un principi, estava previst que la Fundació començara a fer-se càrrec de la gestió del món professional des de gener del 2018, però el seu patronat encara no ha decidit el model a seguir. Per la qual cosa, i amb la voluntat de no frenar l´activitat als trinquets, la Fundació informarà els jugadors que l´actual model gestió, amb Valnet com a responsable de l´agenda dels pilotaris, es prorrogarà tres mesos, temps en el que es celebrarà la Lliga de les dues modalitats professionals.

En eixe temps, la Fundació espera donar forma a un nou sistema que tracte de millorar el dia a dia de la pilota professional amb nous horaris i competicions i que augmente la quantitat d´ingressos per patrocinis.