Senyor Vicent Gregori, entenc que deu ser dur quedar en la memòria com el regidor de Cultura que va desmantellar les infraestructures culturals de la ciutat (va privatitzar el teatre Serrano, va tancar l'Espai d'Art, va cedir a una associació privada l'edifici que anava a ser la Universitat Popular Infantil, va eliminar una part de la sala d'exposicions Coll Alas) i a canvi, en el seu haver, només podem trobar el gran fracàs econòmic i de públic que va ser el «Maremàgnum». Una fatuïtat que amb l'auditoria que anem a fer sabrem què va costar als ciutadans, ja que només la lona que cobria l'exterior i que està arraconada en un magatzem municipal, va costar més de 70.000 euros.

Continue entenent que estiga rabiós en veure que estem refent tot allò que vostè en quatre anys va destruir (ja s'ha recuperat la totalitat de la sala Coll Alas, en Setembre de 2017 el teatre Serrano tornarà a ser del poble, a la primavera de 2018 tornaran les exposicions a l'espai d'art, i a la casa de cultura només tenen lloc activitats adients a la seva condició), però això no justifica que vostè realitze declaracions contra qui l'ha precedit en el càrrec, mentint descaradament en assegurar que «amb els diners de tots els ciutadans li pague a l'empresa que em té llogat el propi teatre».

Primera mentida: diu que em va requerir informació sobre el tema i que va haver de fer-ho dues vegades per que no li contestava. No és així, i el senyor secretari municipal s'ha ofert a desmentir-ho allà on siga necessari. Vaig donar la resposta al dia següent de rebre la demanda.

Segona mentida: vostés em demanaven informació sobre la relació i les activitats que el departament del que sóc regidor havia mantingut amb el Teatre del Raval. Vaig contestar-los que fins aquell moment ninguna, i no mentia. Vosté m'acusa de faltar a la veritat amb tres factures per un import de 7.790 euros. Doncs bé, una factura, com va detallar encertadament en la seva roda de premsa, correspon al festival Cortoons, que pertany a l'àrea de Turisme (les factures d'aquesta activitat estan pagades per aquest departament) i fa referència al lloguer de la sala, igual que hi ha una altra factura del lloguer del Teatre Serrano. Decisions del director del festival, ja que en algun lloc hi havia que passar els curtmetratges i realitzar els tallers. Una altra factura, la de més import, correspon també a una col·laboració d'un altra regidoria, la de Gestió Responsable del Territori, amb el festival «Rrrr de reciclatge» que organitza La Casa Calba. Res a veure amb la regidoria de Cultura.

I per últim, una altra factura per import de 450 euros, més iva, que correspon al passe i recreació d'una banda sonora de la pel·lícula Tiempos modernos, de Chaplin, pel cine club El Pessic. Una sessió feta en els jardins de la Casa de la Marquesa, dintre el cicle Apropa't a l'Art, com a complement a l'exposició Gran Cinema de Federico Romaguera. Com es pot comprovar, cap de les tres factures té relació entre el departament de Cultura i el Teatre del Raval, per tant vaig contestar el que corresponia. Es més, en la resposta, perquè era conscient que altres departaments si s'havien relacionat indirectament amb el Raval, vaig afegir que: «no obstant, l'Ajuntament ha col·laborat en esdeveniments que han utilitzat les instal·lacions del Teatre del Raval, així com, en altres casos, les del Serrano, per a desenvolupar allí les activitats del seu programa». Total transparència.

I voldria fer-los una darrera reflexió. Com va dir el company Nahuel González, des de l'Ajuntament sempre ajudarem a la cultura i ajudar al Raval és ajudar a la cultura. Així que no manipulen. Senyor Gregori, sé que vostés utilitzen la tàctica de llançar una calumnia i confiar en que esquitxarà quan més possible, però li puc assegurar que eixiré de l'ajuntament amb el cap ben alt i mirant als ulls a les persones, cosa que dubte que vostés puguen fer.