Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tragueu les graneres!

Tragueu les graneres!

Ara ja s'entén tot. Recorde un 27 de març del 2015, i Oliva va amanèixer amb tot una granera taronja pel poble. Crec que es van repartir 250 arreu per algunes vivendes del nostre poble. En principi, ningú es feia càrrec d'aquesta acció, després Ciutadans d'Oliva feu pròpia aquest acte de precampanya. I dic Ciutadans, perquè aleshores crec que era, o deia que era, o així es presentava a les eleccions. Després de finalitzar les eleccions, ja no era, o crec que ja no era, perquè ja havia rentabilitzat el moment d'auge de la formació de Rivera. Per a mi un acte immoral, però allà cadascú en les seues armes electoralistes.

Però centrem el tema: les graneres. Crec que recordar que deien alguna cosa semblant que «ara en maig, toca fer neteja» i en algunes declaracions, pareixien anunciar que anaven a llevar polítics o a «netejar» a polítics que portaren molt de temps. No pensava que parlara a nivell local, ja que el candidat de Proyecto Ciudadanos, portava 6 anys quan es presentava a les eleccions, i va pactar amb David González, que em portava 11 i José Salazar, altres 12. Però ara ja ho entenc.

Ciutadans i ciutadanes d'Oliva, ara és el moment de les graneres. Després de més d'any i mig de legislatura, i portant el senyor Peiró Obres i Serveis, observem tota la brutícia de la platja, dels parcs, de les voreres, dels carrers,...i carregant-se places de peons de la brigada. Veiem com la benvinguda al Nadal i al nou any, Oliva tindrà una imatge de brutícia i abandonament.

I ara ho entenc. No enganyaven a ningú, el que volien era que els ciutadans i ciutadanes d'Oliva netejaren el seu poble. Alguns direu, però si ens han pujat els impostos? Doncs per a neteja no hi ha plantejaments d'ús econòmic, i per als serveis mínims, pareix no existeix cap interès, perquè un altre dia es pot parlar de la Policia Local.

I hi ha prioritats. Quasi 700.000 euros al carrer Conde de Oliva, contractacions d'empreses externes per a fer informes, reestructuració de departaments per contractar una assessor jurídic de lliure designació,...i serà allò més pròxim la pujada de salaris? Però entre aquestes prioritats no està la neteja.

Quina llàstima és vore la platja en aquesta situació, o els passejos, o els distints carrers...igual és que aquest Govern té un model de «turisme nou», i pensa que en aquestes condicions podem ser una ciutat atractiva, o igual pensa en un model de serveis mínims amb la màxima participació de la ciutadania, cadascú netejant tota la brutícia que apareix al poble.

I allà cadascú dels olivers en el seu anàlisi. Però Oliva no necessita aquest tipus de governants. Oliva apareix bruta i sense cap tipus de vida, tan sols la que aconsegueix donar-li el teixit associatiu. Necessitem altres prioritats, altres objectius, i un gran plantejament de present i de futur, i això s'ha d'exigir al Govern a Oliva, però almenys, i no fa falta demanar-ho, els serveis mínims deurien estar salvaguardats, però ni això. Així que igual el que volien era, que traguérem les graneres!

Compartir el artículo

stats