Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«Al Ras» té l'accent de la Safor

El magazín radiofònic d'À Punt compta amb periodistes i tècnics de la comarca ?Divendres va emetre des de Gandia

«Al Ras» té l'accent de la Safor

Casualitats o no, la Safor torna a erigir-se com a planter de periodistes per a nodrir els mitjans públics valencians, com ja va passar quan va nàixer Canal 9, l'any 1989, amb el fitxatge d'un bon grapat de professionals que per aquella època tenien una certa experiència treballant a Gandia TV, la televisió local que funcionava abans que es posara en marxa l'autonòmica als estudis de Burjassot.

En esta ocasió succeïx amb la ràdio, À Punt, i en concret en el seu programa estrela, el magazín matinal «Al Ras», que s'emet de dilluns a divendres de 10 h a 13 hores. L'espai, que com la resta es va estrenar amb la posada en marxa de les emissions el passat 11 de desembre, està concebut per dos periodistes saforencs; el piler Joan Tur i l'oliver Ernest Parra.

Tots dos, a través de la productora Plastik Roig, guanyaren el passat 30 d'octubre el concurs públic convocat per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per a dotar de contingut a esta franja horària. Van preparar el projecte en un temps rècord i finalment foren acceptats.

Ells són els pares d'una criatura que també presenta Jéssica Crespo, periodista adscrita a la Corporació. Eixe és el motiu pel qual entre la plantilla, una desena de persones, hi ha diversos redactors i tècnics de la Safor, que es barregen amb els procedents d'altres comarques. Tots tenen clar, no obstant, que és un producte plural i concebut per a tota la Comunitat Valenciana. A més, cada divendres ixen dels estudis de Burjassot i en les dues setmanes que porten en les ones ja han visitat Alacant i Gandia, esta última divendres passat, on emeteren des del Campus de la UPV.

Joan Tur va ser durant 12 anys corresponsal de Ràdio 9 en la Safor i durant una dècada el narrador de les partides de pilota valenciana en Punt 2, el segon canal de TVV. La seua productora fa resums del futbol base comarcal i vídeos corporatius. A més va confeccionar per al Campus de Gandia «Ciència propera», un programa radiofònic per a divulgar la seua activitat investigadora.

Ernest Parra ha treballat, entre d'altres mitjans, a Ràdio 9, Valencia Plaza i Onda Cero València. Els dos es coneixen des de fa molts anys. Els altres membres de la Safor són Susa Calafat i Sílvia Pérez (periodistes) i Vicent Gregori, que es dedica a la part tècnica i a les xarxes socials del programa. A més hi ha col·laboradors de la comarca; els professors del Campus Óscar Morant i Marga Cabrera, que tenen seccions, respectivament, sobre emprenedorisme i xarxes socials; i el cuiner de Vilallonga Perfecte Rocher. La ràdio autonòmica se sintoniza a la Safor al 103.5 del dial, i el programa emés des de Gandia està penjat a internet en el següent enllaç: http://bit.ly/2l3EY3V.

Compartir el artículo

stats