El Goig de l´Evangeli

26.11.2013 | 23:05

Ahir es va fer pública l'exhortació apostòlica, Evangelii Gaudium, El Goig de l'Evangeli. Aquest text és el primer document apostòlic del papa Francesc, ja que l'encíclica Lumen Fidei, del passat juliol, va ser elaborada conjuntament pel papa Bergoglio i pel papa Benet.
El goig és un tema molt recurrent en l'Evangeli i per això mateix està molt present en el papa Francesc, que ja el 10 de maig, deia: «El cristià és un home, una dona de joia. Ens ho ensenya Jesús, ens ho ensenya l'Església. El goig és un do del Senyor que ens ompli des de dins».
I és que la mateixa paraula, Evangeli, vol dir «Bona Notícia» i també, «Notícia joiosa», per la qual cosa els cristians hem de ser ben conscients que el goig ha de impregnar la nostra fe. El papa amb aquest text, ha volgut recuperar la joia de creure, ja que els deixebles de Jesús no podem viure tristos, desanimats o decebuts! La fe ha de fer dels creients, persones plenes de goig, d'un goig que és un dels dons de l'Esperit. És des del goig de l'Evangeli, que el papa somia una Església que s'allibere «de les pors que paralitzen», per formar una Església oberta, i no «que es tanca en el passat».
A l'exhortació El Goig de l'Evangeli, el papa Francesc ens convida a viure fonamentats en la fe, ja que «és hora d'il·luminar i transformar, d'eixir i transmetre el goig de creure». D'aquesta manera, podrem fer «créixer la dolça alegria d'evangelitzar».
L'exhortació El Goig de l'Evangeli està en la línia del papa Pau VI i de l'Assemblea d'Aparecida de maig de 2007, on el cardenal Bergoglio va tindre un paper destacat. De fet, gràcies al cardenal argentí, Aparecida, més que un text, va ser una realitat. És per això que en aquest nou aggiornamento que ha iniciat el papa, Francesc ens assenyala les línies bàsiques per a una nova primavera de l'Església.
Amb un llenguatge seré, cordial i directe, el papa somia amb una estructura col·legial del primat de Pere, amb una conversió del papat i amb unes conferències episcopals que siguen expressió de la col·legialitat d'una Església més sinodal i més descentralitzada.
El papa Francesc presenta l'Església, no com una duana, sinó com una llar familiar que ha d'acollir a tots, i on han de tindre més responsabilitat els laics. El papa també denuncia el sistema econòmic actual, que ell qualifica d'injust de soca-rel, ja que està basat en la llei del més fort i en l'especulació financera.
Amb aquesta exhortació, el papa Francesc ens convida a «una nova etapa evangelitzadora, marcada per l'alegria», per tal d'obrir nous camins per a l'Església. En aquest segle XXI, el papa Francesc, ens demana que siguem missioners convençuts, hòmens i dones que «han rebut l'alegria de Crist», una alegria que ens ha de fer testimonis del Regne.
El Goig de l'Evangeli és per als cristians un no impuls en la nostra vida de fe i una nova primavera en l'Església. El Goig de l'Evangeli és també una crida a sembrar llavors d'esperança, d'alegria i de pau, en un món marcat per l'egoisme.CINE


Scarlett Johansson hablandon en #WomensMarchLA.
Scarlett Johansson carga contra James Franco por apoyar ´Time´s Up´

Scarlett Johansson carga contra James Franco por apoyar ´Time´s Up´

Critica que el actor apoye a las víctimas de abuso sexual cuando ha sido acusado por varias mujeres

Nominados a los Oscars 2018: ¿Cuándo se anuncian?

Nominados a los Oscars 2018: ¿Cuándo se anuncian?

El mayor evento cinematográfico del año se celebrará el próximo 4 de marzo en Los Ángeles

Los estrenos de la semana: Llega lo nuevo de Spielberg

Los estrenos de la semana: Llega lo nuevo de Spielberg

Regresa con 'Los papeles del Pentágono', protagonizada por Tom Hanks y Meryl Street

Las mejores películas de Tom Hanks

Las mejores películas de Tom Hanks

Desde 'La milla verde' hasta 'Forrest Gum', repasamos los grandes éxitos del actor

Kevin Spacey, acusado de una tercera agresión sexual

Kevin Spacey, acusado de una tercera agresión sexual

Un hombre anónimo ha denunciado a Scotland Yard que fue víctima de los abusos del actor en 2005

Brigitte Bardot critica a las actrices que "provocan" para obtener un papel

Brigitte Bardot critica a las actrices que "provocan" para obtener un papel

La estrella del cine en los 50 califica de "ridículas" la mayoría de denuncias sobre acoso sexual

Enlaces recomendados: Premios Cine