Síguenos en redes sociales:

Altea promou la creació literària en valencià

Els II Premis Altea de Literatura i Investigació tenen una dotació econòmica global de 10.000 euros i es lliuraran el 24 de març al Palau Altea Centre d'Arts

Altea promou la creació literària en valenciàlevante-emv

L'Ajuntament d'Altea, en col·laboració amb la Fundació Caixaltea, l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, el Govern Provincial d'Alacant i Aila Edicions, ha convocat la segona edició dels Premis Altea de Literatura i Investigació, que busca promoure el plaer de la lectura i l'escriptura en valencià, fomentar la cultura valenciana i promocionar el municipi.

La dotació econòmica està repartida en les tres modalitats de què consta el certamen: el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa, de 5.000 euros; el Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil, l'import del qual és de 3.000 euros, i el Premi d'Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez, dotat amb 2.000 euros. Els participants hauran d'enviar tres exemplars de l'obra, impresos en paper, a la Casa de Cultura d'Altea abans del 31 de gener.

Altea va organitzar aquest certamen per primera vegada l'any passat, on es van presentar més de 60 obres i es van reconéixer els textos de Joan Lluís Moreno Congost ( Tast de salobre), Ivan Carbonell Iglesias ( L'àmfora fenícia) i Alberto Miralles Martínez ( La gestió d'un municipi de la rereguarda republicana en la Guerra Civil) en les categories de novel·la, literatura infantil i juvenil, i assaig, respectivament. A més, es va retre homenatge pòstum a l'historiador i investigador alteà Ramon Llorens Barber.

El veredicte es farà públic el 24 de març en el transcurs d'una gala que tindrà lloc al Palau Altea Centre d'Arts, durant la qual els guanyadors, a banda del premi en metàl·lic, rebran els trofeus representatius de cada modalitat. Eixa mateixa nit es lliurarà el Premi Estela d'Honor, que reconeix a una persona destacada de la societat i la cultura d'Altea.

Pulsa para ver más contenido para ti