Síguenos en redes sociales:

Conclou la instal·lació de caixes niu en el Jardí del Túria

La Fundació Oceanogràfic i Seo Bird Life Promouen la biodiversitat en la ciutat

Conclou la instal·lació de caixes niu en el Jardí del Túria

La Fundació Oceanogràfic ha completat la instal·lació en el jardí del Túria de les 15 caixes niu, que han construït adults de la Fundació Maides dins del conveni de col·laboració entre la Fundació Oceanogràfic i SEO Bird Life-València, per a promoure la conscienciació ciutadana i propiciar la biodiversitat de l'entorn urbà. La instal·lació va començar el passat 26 de novembre en l'Assut de l'Or, als peus de l'Oceanogràfic, amb l'assistència de la regidora Gloria Tello, però no es va poder concloure pel mal temps. Ara, en col·laboració amb la regidoria de Parcs i Jardins i amb la intervenció dels jardiners del Túria, s'instal·laren dimecres passat en tots els arbres indicats.

Una ajuda per a la conservació

Estes caixes niu estan dissenyades perquè les ocupen aus insectívores com el totestiu (Parus major), au que es troba en els jardins del Túria i utilitza forats en troncs, murs i ponts per a realitzar el seu niu, així com pel teuladí (Passer domesticus), espècie cada vegada menys freqüent en pobles i ciutats.

La col·locació d'estes caixes suposa una ajuda perquè estes espècies insectívores troben un lloc on situar el seu niu. A més, la seua presència és beneficiosa perquè ingereixen una gran quantitat d'insectes, alguns dels quals afecten als arbres. Per tant, són uns excel·lents controladors biològics de plagues.

Pulsa para ver más contenido para ti