Síguenos en redes sociales:

Un 'club' normal però viral

El Col·legi Luis Vives de Sueca triomfa a Youtube amb la websèrie «El club de los normales», plena de valors

Un 'club' normal però viral

El que va començar com un treball d'una extraescolar del Col·legi Luis Vives de Sueca s'ha convertit en tot un fenòmen a Youtube, amb club de fansi premi de la Generalitat inclosos. «El club de los normales», la websèrie que van estrenar el curs passat i que ara torna a les xarxes amb una segona temporada, ha trencat totes les expectatives inicials.

Els nous capítols s'estrenaren fa un parell de setmanes, en dues sessions que congregaren a un total de 900 persones en el Centre Bernat i Baldoví, fins on algunes escoles de la comarca portaren al seu alumant amb autobús. A més, en esta segona temporada, apareixen famosos com Alberto Vázquez, Óscar Ortuño, Ivonne Reyes, David Lafuente o Aitana Sánchez Gijón, que es van interessar per la ficció de l'escola i accediren a participar en l'obra.

Però què té esta sèrie que enganxa a tothom i que compta amb unes 2.500 visualitzacions per capítol? Un missatge contundent i que, possiblement, molta gent s'ha vist reflexada en els seus protagonistes. Logan, Jake, Claudia, Jeff i Nicole són rebutjats pels seus companys d'escola i, junts, aprenen a fer front a l'homofòbia, el racisme, el masclisme o la discriminació a causa del físic.

Pablo Vivó, tutor de 6é de Primària i responsable de l'activitat extraescolar de cinema, explica que l'objectiu de la sèrie és conscienciar a la societat contra l'assetjament escolar. Conta que a través de les xarxes socials o per carta, els escriuen molts escolars i adolescents contant-los que patixen bullying. «Un xiquet de 9 anys ens va escriure diguent que li pegaven i li deien 'maricón' per tindre el monyo llarg i agradar-li cantar. Ens contà que gràcies a la sèrie, havien deixat de fer-ho», relata. El docent destaca que, sobretot, «arriben molts casos d'homofòbia», i reconeix que al centre tenien «por» per vore com reaccionava l'alumnat a la introducció de dos personatges homosexuals però «són els més volguts i amb més repercussió de la sèrie». «A l'escola, ja es veu amb total normalitat i l'alumnat no destaca les diferències», afirma Vivó.

Gràcies a Internet i a la repercussió mediàtica, explica que a «El club de los normales» també li trauen profit centres i instituts d'altres pobles riberencs i, fins i tot, d'Eivissa, Cáceres o Valladolid.

Al Luis Vives, a més de l'alumnat protagonista, que actualment cursa 1r d'ESO, també analitzen el contingut de la websèrie els estudiants de 4t, 5é i 6é de Primària i els de Secundària ho fan en les assignatures de Religió i Valors Ètics.

A més del material audiovisual, Pablo Vivó ha creat activitats per a treballar a classe, com un Trivial amb preguntes sobre la trama de la sèrie, bullying, masclisme, homofòbia... Tanmateix, cada capítol consta d'un grapat d'exercicis i va acompanyat amb un recull de premsa que mostra que, en la vida real, es donen situacions similars a les que veuen. De fet, la segona temporada està basada en fets reals, detalla el mestre.

Cada divendres a les 20 hores

A la websèrie apareixen un total de 22 alumnes de 1r d'ESO de l'escola, a més dels famosos que col·laboren. Dos actors ajuden a Vivó en l'elaboració dels guions i, altres dos, en la gravació i la postproducció. «Tenim pressió perquè ara hi ha gent que espera molt de nosaltres i els hem de donar més», reconeix. La sèrie, diu «s'ha professionalitzat un poc més i ja no és tan infantil, encara que no volem que deixe de ser amateur», recalca.

La primera temporada es pot vore a Youtube per capítols o en versió de pel·lícula. La segona temporada s'estrena cada divendres, a les 20 hores, a Youtube i al web www.luisvivessueca.com. Com evolucionarà l'èxit que viuen? El mestre confessa que no ho saben i que tant d'èxit «asusta un poc» però, per a la tercera, l'equip ja prepara sorpreses... que els portaran fins a Londres!

Pulsa para ver más contenido para ti