Síguenos en redes sociales:

Un total de 142 centres educatius tindran una hora més d’esport a la setmana

La iniciativa «Esport a l’Escola +1h» de la Conselleria d’Educació i la Fundació Trinidad Alfonso augmenta l’activitat física a les escoles

Un total de 142 centres educatius tindran una hora més d’esport a la setmana

La tercera edició del projecte «Esport a l’Escola +1h» ja està en marxa. Es tracta d’una iniciativa que naix per augmentar les hores destinades a l’assignatura d’Educació Física en 3r i 4t de Primària i impulsar la promoció de l’activitat física i de l’esport entre l’alumnat dels centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (Cepafe).

«Esport a l’Escola +1h» s’integra dins de la iniciativa «Comunitat de l’Esport», desenvolupada conjuntament per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i per la Fundació Trinidad Alfonso per a impulsar una sèrie d’iniciatives que contribuïsquen a convertir la Comunitat Valenciana en una referència de l’esport en l’àmbit estatal. En esta tercera edició s’hi han adherit 142 centres, la qual cosa suposa un total de quasi 11.000 escolars que gaudiran d’una hora més d’Educació Física a la setmana. Per províncies, 16 dels centres són de Castelló; 45, d’Alacant, i 81 centres de la província de València.

Les federacions esportives valencianes són les encarregades de desenvolupar este projecte en les escoles que hagen implementat en la seua programació una hora més (a més de les dos que ja tenen estipulades) d’Educació Física, que serà dedicada als continguts que les federacions programen. Les sessions en cada centre compliran els protocols sanitaris.

Més pressupost

En total són 19 el nombre de federacions adherides al programa: escacs, atletisme, bàdminton, handbol, beisbol, esports adaptats (FESA), orientació, esgrima, frontenis, hoquei herba, judo, karate, pàdel, rugbi, salvament i socorrisme, tenis de taula, tir amb arc, triatló i voleibol.

A causa de l’elevada demanda dels centres i per a no deixar cap escola sense realitzar l’acció, el pressupost s’ha vist incrementat fins als 500.000 euros i serà sufragat íntegrament per la Fundació Trinidad Alfonso. Es destinarà, d’una banda, per al desenvolupament de les sessions i la contractació de tècnics i, d’una altra, per a l’adquisició del material esportiu necessari. I és que, el centre escolar rebrà un lot de cada esport que s’impartisca en el seu centre per a continuar fomentant-ne la pràctica entre l’alumnat.

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, explica que la iniciativa «permet a les 19 federacions participants donar a conéixer la seua disciplina i augmentar el nombre de’esportistes practicants»; i destaca la implicació de la conselleria «especialment en estes dates i en la situació que estem travessant». «És un exemple que es pot fer esport segur a les escoles i que els centres estan preparats per a desenvolupar-lo amb totes les mesures necessàries. L’esport és fonamental sempre, però creiem que els xiquets i xiquetes el necessiten més que ningú per al seu desenvolupament físic i pel que els aporta en el pla emocional», afegix la directora de la Fundació Trinidad Alfonso.

A més, Tejedor destaca que, amb l’esport, xiquets, xiquetes i joves tenen millor rendiment acadèmic i reduïxen l’absentisme escolar.

En la mateixa línia, el conseller Vicent Marzà destaca que «l’activitat física és sinònim de salut física i emocional» el que, en un context com l’actual «encara cobra més sentit perquè a més ajuda a millorar la concentració i la capacitat cognitiva de l’alumnat». Es tracta d’un projecte que està cada curs «més consolidat gràcies a la gran labor que s’està realitzant des dels centres educatius», subratlla el conseller.

El Dia de l’Esport se celebrarà el pròxim 31 de març

Dins de la iniciativa «Comunitat de l’Esport», es troba el projecte Dia de l’Esport que es celebrarà el 31 de març, per a evitar coincidir amb Setmana Santa, tot i que és oficialment el 6 d’abril. L’objectiu és que eixe dia milers de xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 6 i els 18 anys desenvolupen un extra d’activitat esportiva, al marge de les habituals classes d’Educació Física que tenen, i convertisquen els seus centres educatius en una festa de l’esport i la convivència. La celebració es pretén prolongar en el temps de dues maneres: d’una banda, demanant a l’alumnat que compartisca una imatge en les xarxes socials practicant esport el 6 d’abril; d’una altra, la Fundació Trinidad Alfonso i la conselleria continuaran impulsant l’activitat física en els centres amb la vista posada en l’Eurobasket 2021 femení que serà a València.

Pulsa para ver más contenido para ti