Síguenos en redes sociales:

Reporters pel medi ambient

Alumnat del CEIP Lluís de Santàngel del Saler recreen i fotografien problemes ambientals

Reporters pel medi ambient

L’alumnat de 6é de Primària del CEIP Lluís de Santàngel del Saler de València s’han convertit en uns reporters ben especials al servei del medi ambient. Les tres classes dels més majors de l’escola, 52 xiquets i xiquetes en total, s’han involucrat en el projecte Young Reporters for the Environment (YRE, Joves reporter pel medi ambient), vinculat al programa Ecoescoles en el qual el centre estarà immers fins el 2023.

El concurs YRE compta amb diverses modalitats i el centre valencià participa en la corresponent a la fotogtafia, amb altres estudiants d’entre 11 i 14 anys.

En concret, l’estudiantat pot presentar fotografies individuals o per parelles que reflectisquen problemes ambientals de la zona, que en este cas els permet treballar sobre el Parc Natural de l’Albufera. Entre altres coses, l’alumnat participa en la modalitat de foto-concurs i, a partir de diferents materials, recreen problemes ambientals i els capturen amb les seues càmeres. 

«L’objectiu d’este concurs és sobretot crear consciència mediambiental i parlar, en especial, dels problemes als quals s’enfronta l’Albufera ( contaminació, deterioració...).  A més, «volem a conèixer projectes com este a la resta de la comunitat educativa perquè s’animen a entrar en el programa d’Ecoescoles, a treballar per projectes, a promoure la col·laboració i a millorar la motivació de l’alumnat, a més de detectar els problemes mediambientals de l’àrea més pròxima i posar solucions», explica Raquel López, tutora de 6é.

De moment, participen en la fase estatal i, si passen de categoria, participaran en la categoria internacional, en la qual hauran d’explicar les fotografies amb textos en anglés. La tutora explica que el projecte està vinculat a la classe de llengües, on treballen este trimestre el gènere periodístic.

Pulsa para ver más contenido para ti