La Secció de l’IES Conselleria de València descobrix els autors europeus

El centre és Ambaixador del Parlament Europeu i ha realitzat diferents activitats esta setmana

Un instant de les visites a classe.

Un instant de les visites a classe.

La Secció IES Conselleria de València, en col·laboració amb la Fundació Diagrama, van participar en una activitat impulsada per la Comissió Europea per a fomentar, des de diferents perspectives i llengües, la lectura del seu alumnat, menors tutelats en risc d’exclusió social.

L’objectiu era ajudar als estudiants a descobrir la diversitat lingüística i cultural de la literatura europea, inclosa la llengua de signes. Esta activitat —celebrada a finals de març—va desenvolupar «una perspectiva internacional i multidisciplinària, a més d’haver fomentat la visibilització del col·lectiu sordmut en la societat».

Diferents visites

Per este motiu, l’institut va rebre la visita (física o virtual) de Shandy Barbosa (jugadora d’handbol i de la selecció espanyola); Felipe Rodríguez Ricaurte (expert en hostaleria i turisme); David Riutort (especialista en llengua de signes de Fesord); Carolina Godoy Sánchez (mediadora intercultural i activista); i Carlos Velasco Felipe (arqueòleg), que van proposar la lectura en veu alta d’autors com Lídia Jorge, Patrick Süskind, William Shakespeare, Antoine de Saint-Exupéry i Jesús Lizano.

Cal recordar que la secció és Escola Ambaixadora del Parlament Europeu i esta setmana també han celebrat el Dia d’Europa, amb una xarrada del ciclista Miquel Alandete; tallers de banderes, Kahoot, cupcakes i jocs europeus; i una visita a les Corts.

Suscríbete para seguir leyendo