Què fer i què vore

"La ciència de Pixar"

"La ciència de Pixar" / Levante-EMV

Aula

"La ciència de Pixar"

Una exposició interactiva amb Buzz Lightyear, Dory, Mike, Sulley... explica com les steam (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) estan darrere de l’animació dels personatges de les conegudes pel·lícules de Pixar. La mostra està creada pe Museum of Science de Boston en col·laboració amb els estudios.

Museu de les Ciències, València

Miguel Calatayud al CCCC

L’alacantí Miguel Calatayud és referent indiscutible en el món del dibuix internacional. «Trànsit il·lustrat» proposa un recorregut per alguns dels seus millors treballs dels últims 20 anys, molts dirigits a un públic infantil i juvenil, doncs ha il·lustrat llibres i contes. L’exposició té una columna vertebral, sobre la base d’uns dos-cents originals, i alguna reproducció, a més d’altres apartats.

Centre del Carme. Fins el 12 de novembre

Carrera Solidària

El divendres, el CEP Pintor Sorolla d’Elda participarà en la carrera solidària «La vuelta al col·le», juntament amb els amics i amigues del Col·legi d’Educació Especial Miguel de Cervantes. Cada participant rebrà un dorsal, un sobre per a l’aportació i un diploma i amb la seua donació ajudarà a finançar projectes d’investigació encaminats a aconseguir la curació de la leucèmia infantil. Esta és esta és la novena edició del major moviment escolar contra esta malaltia que té el doble objectiu de donar suport a la investigació i de finançar-la.

Divendres, 20 d’octubre

Congrés sobre la Protecció de Dades

La Delegació de Protecció de Dades de la Generalitat Valencianaha organitzat ell «Congrés de Protecció de dades en la comunitat educativa» que estan organitzat per als dies 24 i 25 d’octubre, perquè les diferents parts implicades i les veus més acreditades en la matèria puguen debatre i arribar a conclusions pràctiques sobre totes estes qüestions. Es pot seguir de manera presencial o telemàtica i cal inscripció prèvia. Serà en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo.

24-25 d’octubre

Cal inscripció prèvia

Parc Gulliver

El Parc Gulliver és una de les majors atraccions urbanes de València. Amb més de 30 anys, compta amb una gran figura de Gulliver, l’emblemàtic personatge literari de Jonathan Swift. La monumental escultura mesura 70 metres i té divertides rampes, tobogans i escales que permeten gaudir en família de l’aire lliure. L’entrada és gratuïta i en octubre està obert de 10 a 17:30 hores.

Jardí del Túria, València

Castanyada a la tardor

Abans de l’arribada de la festa d’Halloween -ja implantada en la majoria de centres educatius-, era habitual fer una castanyada al voltant de Tots Sants. Es tracta d’una tradició valenciana i també present a altres territoris, que cal mantindre i consistix en torrar castanyes i menjar-les en bona companyia. Als centres educatius, la festa solia fer-se als patis i sempre estava present la castanyera, una mítica figura que forma part de l’imaginari popular. D’avançada edat i vestimenta humil, la castanyera repartix les castanyes encara calentes, en cucuruxos de paper. Després només cal pelar-les i menjar-les! Per Tots Sants, que ja s’apropa, també són típics els panellets... i compte amb els monstres valencians, com el Butoni, que també poden aparéixer estos dies.