Una biblioteca universitària dinàmica

La biblioteca de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant organitza un club de lectura per a mestres i moltes activitats i moltes campanyes de lectura

Foto d’una reunió del club de lectura de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant.

Foto d’una reunió del club de lectura de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant. / UA

Fundació Bromera

La Biblioteca de la Facultat d’Educació de la Universitat d'Alacant, dirigida per Ana Belén Miquel Abril, no es conforma amb oferir a l’alumnat del seu centre un lloc de consulta i investigació bibliogràfica, ni tampoc un espai de treball en equip. És conscient que una biblioteca moderna ha de ser dinàmica i que ha de proposar activitats que facen del llibre un protagonista cultural i social de l’entorn i que fomenten la lectura.

Per això, des de fa anys la Biblioteca de la Facultat d’Educació organitza setmanes culturals per a l’alumnat de Magisteri amb la realització de tallers de contacontes que els puguen ser útils en un futur en el seu treball docent. Programa també tallers de manualitats, conferències relacionades amb la lectura, amb l’ensenyament lingüístic i amb l’educació en general. 

Una altra de les activitats amb més èxit és la Setmana de la Tardor, l’última de les quals, la celebrada a voltant de Tots Sants tingué per tema els monstres valencians. L’alumnat de Magisteri hi col·laborà amb la preparació i realització de sessions d’animació lectora sobre contes de por destinades a l’alumnat de Primària del CEIP Azorín de Sant Vicent dels Raspeig.

Hi destaca la creació també d’un club de lectura convocat per la directora de la biblioteca obert a la participació de l’alumnat que estudia Magisteri, al professorat docent i investigador de la Universitat i al personal d’administració i serveis. El club té una reunió mensual en la qual es comenten les lectures de les obres acordades. Són sempre obres literàries que tenen alguna relació amb l’educació. L’última obra llegida ha sigut La nova mestra de Carme Cardona Bartual que ha sigut comentada en la sessió d’aquest mes de novembre. A més, les lectures proposades i totes les activitats que es fan tenen en compte l’ús de les tres llengües del currículum de l’alumnat: valencià, castellà i anglés.