?

L'escriptor de Vila-real Josep Usó ha guanyat el Premi de narrativa Vila de Puçol amb l'obra Una història de llum i ombres. El poeta d'Alzira Antoni Martínez Peris ha obtingut el màxim guardó en el Premi de Poesia Josep Maria Ribelles amb l'obra Circuït de Papez.

El jurat dels premis estava format pels escriptors Lorena Cayuela, Josep Manel Vidal i Manel Alonso i la bibliotecària Rosa García.

El lliurament dels premis es va celebrar a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura de Puçol el passat 5 d'octubre i va comptar amb la presència de l'alcaldessa i diversos regidors de la corporació municipal.

Josep Usó està llicenciat en Químiques per la Universitat de València i compagina la seua tasca d'escriptor amb la de la docència. Ha publicat reculls de contes i novel·les i ha obtingut, entre altres, els premis literaris Ciutat de Sagunt, Ciutat de Benicàssim i Ciutat de Torrent.

Ambientada a Castelló i a Xile

Una història amb llum i ombres és un seguit de peripècies vitals protagonitzades per diversos personatges durant la dècada dels anys setanta del segle passat a Castelló i a Xile, històries personals que s'entrellacen en una cruïlla a la qual són portats per la pesada roda de la història, la qual els fa que acaben convertint-se d'una manera directa o indirecta els uns en els botxins dels altres.

El poeta d'Alzira Antoni Martínez, per la seua banda, és la primera vegada que es presentava a un concurs literari, combina la seua passió per la cançó -fou líder del grup Califat-, la pintura i la literatura amb el seu treball d'empresari.

Circuit clau per transmetre emocions

Circuït de Papez és un recull de poesia escrita amb vers lliure, de línia clara i de temàtica actual. El títol fa referència al circuit neuronal que tenim les persones en el cervell que és clau per a transmetre les emocions, emocions que en el poemari són de caràcter amorós i social.