Benimaclet acull el proper dissabte 15 de desembre la I Mostra del Llibre i el Disc en Valencià, organitzada per la Universitat Lliure de Benimaclet, l'Associació de Veïns de Benimaclet i el Centre Instructiu Musical de Benimaclet.

La jornada, que es celebrarà a l'espai gastronòmic i sociocultural El Musical d'aquest barri de València entre les 12 i les 19,30 hores, comptarà amb la participació de les llibreries La Traca, Primado i Comercial L'Eixam. Per la part musical està confirmada la presència de Comboi Records, Discos Oldies i Mésdemil, que desplegaran els seus materials, amb el suport del Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià.

Al llarg de la jornada s'han organitzat moltes activitats, com ara tallers infantils de manualitats i d'animació lectora - que tindrà lloc a les 12 hores-, signatura d'exemplars de llibres i discos, entrevistes amb els autors de les obres, presentacions de novetats editorials i discogràfiques.

Concert nadalenc

La mostra finalitzarà amb el gran concert nadalenc de l'Orquestra Simfònica i Cor del Centre Instructiu Musical de Benimaclet, que començarà a les 19.30 hores.

Els organitzadors de la la I Mostra del Llibre i del Disc en Valencià assenyalen en un comunicat que l'objectiu "és promoure la presència de la literatura i de la música fetes a casa nostra" i donar a conèixer "l'ampla i variada oferta que hi ha i mostrar amb orgull tot allò que, tantes voltes, resulta tan difícil de trobar".