El poeta Antonio Moreno Herrera va presentar ahir a València un poemari amb 53 peces dedicades a altres tantes pintures de l'artista de Godella, Salvador Rodríguez Bronchú que s'exhibeixen al centre municipal d'exposicions Les Drassanes amb motiu del primer centenari del pintor.

Es tracta de la mostra titulada Mirada a una mirada, que arreplega un centenar d'originals de Rodríguez Bronchú, un dels exponents més singulars de la pintura valenciana del segle XX, «l'obra del qual, llaurada amb força i tenacitat al llarg de quasi mig segle, posseeix una profunditat que mai deixa indiferent a l'espectador», va indicar l'edi de Cultura de l'Ajuntament de València, María Irene Beneyto.

L'exposició consta de 101 quadres d'aquest autor, que va nàixer, i que també va morir en la veïna localitat de Godella als 86 anys. Fill del també pintor i escenògraf Francisco Rodríguez Cabanes (anomenat El Pintoret), i deixeble d'altre artista de Godella, Juan Belda. En l'any 1957 va obtenir la Medalla de Segona Classe en l'Exposició Nacional de Belles Arts, i va anar, tal com va deixar escrit el novel·lista i crític d'art Adolfo de Azcárraga, «un dels artistes de l'última gran pintura valenciana».

La biografia de Rodríguez Bronchú arreplega nombroses distincions i reconeixements, com el Premi Kaman 1955 de l'Exposició de Tardor de Sevilla; Medalla d'Or i Medalla de Bronze 1958 del Concurs Nacional de Madrid, entre d'altres.