ls xiquets i xiquetes de Benissuera no tenen dret a menjador escolar. Així de clar. El fet que en Benissuera hi haja una escola que perteneix a un Centre Rural Associat (CRA) amb pocs alumnes fa que, suposadament, no hi haja la possibilitat de tindre menjador tot i que existeix el risc de tancament de l'escola per manca d'alumnes. Este any, de fet, ja hem patit de valent eixe problema i l'escola ha estat a punt de no obrir al curs 2016-2017.

Front a eixe problema vaig acudir a la Generalitat Valenciana per tal d'aclarir-lo. El més greu (i el que no es deuria fer) és la falta de resposta d'una administració muda des de febrer, quan vaig parlar amb el director general de Centres i Personal Docent, Joaquín Carrión Candel. Quan era impossible parlar amb ell, em van derivar a la subdirectora general on em va passar el mateix. L'última novetat ha estat adreçar-me al director territorial per veure que em podia dir. Les meues telefonades constants no han obtingut resposta; com a molt un «ara en poder et cridarà i et dirà alguna cosa».

Que em desprecien a mi no m'afecta, tinc la closca dura, però als menuts i menudes de Benisuera no se'ls pot despreciar ni ignorar. A més, resulta graciós que enguany tots els alumnes tinguen beca de menjador: si tenen el dret, per què no el poden disfrutar? Per què tenen menys drets que un col·legi gran? Eixe és el suport a les escoles menudes? Eixa és l'educació que volem? La callada no és resposta.

Els fets no van pel camí de l'educació que vullc i del model territorial que desitge. Sols em falta anar a manifestar-me a la porta de la conselleria. Espere que no faça falta.