Montesa s'acaba d'adherir al Fons Valencià per la Solidaritat i ho fa amb la participació de dos tècnics municipals en la setena edició del programa Especialista Municipal Voluntari que fa de l'assistència tècnica una ferramenta d'innovació per a una cooperació al desenvolupament eficaç i efectiva que aprofita l'immens potencial de coneixements i experiències del personal dels municipis valencians. El gerent del Fons, Esteve Ordiñana, es va reunir la setmana passada amb l'alcaldessa de Montesa, Analía Juan, i les dues tècniques municipals cooperants, Maria Alcaraz i Raquel Pla.

L'agent de desenvolupament de Montesa Maria Alcaraz serà, de fet, la primera Especialista Municipal Voluntària. Diumenge va partir cap a l'Equador per a iniciar hui dimarts la col·laboració amb la Mancomunidad Cañari. Serà el primer contacte d'Alcaraz amb el món de la cooperació. La treballadora de Montesa va conéixer el Fons i el programa arran de l'adhesió de la localitat en l'entitat i «em vaig presentar per a viure l'experiència, amb voluntat de compartir coneixements i aprendre», explica.

Impuls al desenvolupament

Es tracta d'un projecte d'impuls al desenvolupament de l'activitat turística que es va iniciar en 2013, l'any passat va treballar amb els senders i les rutes turístiques i enguany se centrarà en màrqueting i gastronomia. La cooperació d'Alcaraz, graduada en relacions laborals i recursos humans, té com a objectiu la capacitació i sensibilització en el terreny en matèria de prestació de servicis turístics i tècnics. Per a fer-ho, realitzarà una sèrie de recorreguts i reunions amb empresaris turístics, hostalers i productors agrícoles en els cantons de Suscal, el Tambo, Cañar i Biblián. L'activitat turística, dinamitza l'economia i genera fonts d'ocupació i ingressos per a les famílies, segons han explicat des del Fons Valencià per la Solidaritat.