El Centre Ocupacional La Costera de Xàtiva i el CO Tola de Silla organitzen demà divendres una jornada d'esport inclusiu amb la pilota valenciana com a protagonista. La iniciativa, que va partir del centre de la localidad de l'Horta i es va sumar el de Xàtiva, tindrà lloc al trinquet de Pelayo de València, la catedral de la pilota valenciana. En la cita participaran usuaris de centres ocupacionales, de diferents CRIS de la ciutat de València, alumnes de cicles formatius, pilotaris professionals i aficionats.

La jornada començarà a les 11 hores amb una activitat pràctica d'iniciació al raspall, amb una xerrada a càrrec de David Soler, professor de la Universitat de València. Després hi haurà diverses partides de raspall i exhibició dels professionals, com partides d'iniciació i una exhibició de partida 5x5. La iniciativa pretén mostrar que posant el recursos adequats, i independentment de les limitacions que puguen existir per part dels esportistes, és possible jugar a pilota valenciana, recalquen.

Des de l'organització assenyalen que «la pilota és un esport amb un gran potencial inclusiu. A més, nosaltres com a valencians ens sentim obligats a demostrar que la pilota també és possible en el sector de les persones amb diversitat funcional. Tan sols és necessari actitud ja que sabem dels seus beneficis a nivell de sensibilització, coneixement i respecte a la diferència, així com del foment d'hàbits saludables i d'integració social».

Un dels responsables de la jornada, el monitor del CO Tola de Silla comenta que aquesta jornada «està preparada amb una finalitat clara de promoció del nostre esport nacional en el món dels centres ocupacionals. El nostre sector no es pot quedar al marge de la pràctica d'un esport tan ric com la pilota valenciana. Hem de lluitar per a que la pilota forme part dels esports practicats als centres ocupacionals, i aquesta jornada pot ser un bon punt de partida. Estem convençuts que en el futur els centres ocupacionals tindran la seua lliga de pilota valenciana».