Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Santa Clara, una oportunitat de futur

el 2 de maig de 2018, la consellera Gabriela Bravo visitava Xàtiva per anunciar les actuacions de millora dels jutjats de la ciutat. Tot i la voluntat inicial de reformar integralment l'actual edifici, i després de consultes i reunions amb tècnics i professionals, es va descartar aquesta idea, donada la pràctica impossibilitat d'adaptar el Palau d'Alarcó a les necessitats d'accessibilitat i funcionalitat que requereix l'administració de Justícia. En aquell moment, va sorgir la possibilitat d'aprofitar Santa Clara per a la construcció del nou Palau de Justícia de Xàtiva. Després de diverses visites, i amb el consegüent estudi dels tècnics d'infraestructures de la Conselleria i de l'Ajuntament, el 14 d'agost de 2018 es va obtenir l'informe favorable que obria la via per a la instal·lació dels nous jutjats a Santa Clara.

A partir d'ací, intensificàrem les negociacions amb el Banc de Santander per a la compra de l'immoble, que culminaren l'11 de setembre amb l'acceptació per part del banc de l'oferta de l'Ajuntament. El 22 de setembre es produeix l'anunci que l'Ajuntament de Xàtiva adquirirà el convent per 2.050.000 euros. La compravenda es va formalitzar el 21 de desembre de 2018. Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per 2019 ja recollien la inversió necessària per a la construcció del nou edifici del Palau de Justícia de Xàtiva.

Una de les majors inversions. Pas a pas, Xàtiva segueix creixent. Si fa pocs dies anunciàvem la construcció del nou centre d'educació especial del Pla de la Mesquita, gràcies al Pla Edificant, ara anunciem una de les majors inversions dels últims anys a la nostra ciutat. La Conselleria de Justícia i Administracions Públiques invertirà més de sis milions d'euros en la construcció del nou Palau de Justícia, un edifici que estarà acabat en el primer trimestre de 2022. Cal incidir en que aquesta inversió es farà en un dels elements patrimonials més importants de la ciutat, com és el Reial Monestir de l'Assumpció, Santa Clara de Xàtiva. Un convent que des de desembre de 2018 és propietat, per fi, de totes i tots els xativins i que ja es pot visitar.

Per a la ciutat de Xàtiva, és molt important aquesta inversió i, sobretot, la recuperació del nostre patrimoni. És una solució per al problema dels jutjats, que millorarem obrint un element patrimonial com Santa Clara. Un èxit que no haguera estat possible sense el govern de la Generalitat Valenciana, encapçalat pel nostre president Ximo Puig.

Compartir el artículo

stats