Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Segones opcions

Hi ha entre la gent un fort descrèdit de la política que en bona part és injust. Fer el salt a la vida pública, sobretot en entorns locals, no és fàcil. Cal un component vocacional fort, sobretot per part d'aquells que compatibilitzen el seu treball habitual amb les tasques municipals, que són la gran majoria. També ens trobem amb situacions que no ajuden a projectar una imatge positiva.

Sembla que s'ha descartat, però em va decebre veure el nom de Jorge Herrero associat a una possible candidatura a l'alcaldia de Xàtiva en les files de Vox. Més enllà de les discrepàncies ideològiques, tinc apreci per la persona, un polític conciliador que va perdre el pols pel liderat del PP a Xàtiva en benefici de Maria José Pla, la dona que ha fet la difícil travessia en el desert post Alfonso Rus. L'intent d'Herrero per buscar en una altra formació allò que el seu partit de tota la vida li negava és legítim. Res de nou. I tot i ser una persona conservadora, la seua possible presència en Vox, una formació amb una visió tan rància de les dones o el col·lectiu LGTB, em feia l'efecte que contribuïa al blanqueig de la ideologia d'aquest partit d'extrema dreta. O per dir-ho d'una altra manera, Herrero els donava una pàtina de moderació que, francament, no mereixen.

Encara més respecte i estima personal sent per Empar Penadés, la persona que, en condicions normals, hauria d'haver encapçalat la candidatura de Compromís. Penadés ha fet una bona tasca com a regidora i puc entendre el seu disgust per la manera en la qual la direcció del seu partit ha conduït la qüestió de les primàries. Però s'ha mantingut fidel al grup de regidores i ha llançat un pols que ha perdut. En política, aquestes coses passen. Però la intenció, aquesta més sòlida, de presentar una candidatura independent per presentar-se a les eleccions en paral·lel a una de Compromís encapçalada per Ferran Minguet suposa tancar de la pitjor manera possible el conflicte. La intenció és legítima i, després de la fuga de militància de Compromís, estic segur que disposarà de suports. Es podria donar la situació, tanmateix, que tant una candidatura com l'altra quedaren fora de l'ajuntament. El càstig per haver fet les coses malament. Cap problema. De no ser perquè s'estaria aplanant també el retorn de la dreta a l'ajuntament. Potser m'equivoque.

Compartir el artículo

stats