Després de vàries reunions durant els darrers mesos, s'ha constituït la Comissió Organitzadora de la XXXIII Trobada d'Escoles en Valencià de la Vall d'Albaida formada per representats dels centres educatius i de les seues AMPAs de Benigànim, de l'Ajuntament de Benigànim i de la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la defensa i ús del valencià. Farà 25 anys que la trobada no tenia lloc a Benigànim; lúltima fou el 1995.

En aquests sessions, s'ha establert el calendari de les activitats al voltant de la trobada, la qual està prevista pel dissabte 28 de març de 2020. Prèviament es farà la presentació de la trobada i el lliurament del Premi Benicadell, divendres 21 de febrer. En aquest acte es donarà a conèixer entre altres coses, el logotip i la cançó de la Trobada de la Vall a Benigànim 2020.

L'eslògan general de totes les trobades 2020 organitzades per Escola Valenciana serà Arrels de vida, llavor de futur, que fa referència a la recuperació de la memòria col·lectiva i la construcció d'un futur model educatiu que es fonamente a donar resposta als reptes socials del segle XXI. Sota esta perspectiva el conjunt de trobades retran homenatge a la figura d'Empar Navarro i Giner, una mestra que, durant la segona república espanyola, reivindicà l'ús del valencià com a llengua d'ensenyament i que els futurs ensenyants es formaren amb el coneixement del castellà i el valencià. El lliurament del premi literari Sambori serà el dissabte 4 d'abril. També queda per concretar la trobada d'escriptores i escriptors de la Vall d'Albaida a programar al voltant d'aquestes dates. De moment, ja està en marxa el concurs de logos on participen tots el centres escolars de Benigànim i que seran exposats al públics durant el mes de gener.