Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Educació

Estudiants francesos i austríacs es sumen a una activitat sobre memòria històrica a l'IES Simarro

El centre de Xàtiva serà seu de la II Trobada de Joves de la Xarxa Mai Més i els Erasmus + reforçaran el treball previst

Imatge d'arxiu d'una activitat sobre Mauthausen al Simarro. p. iborra

L'IES Doctor Simarro de Xàtiva rebrà dilluns i fins al divendres la visita destudiants de França i Àustria del programa Erasmus + finançat per la Unió Europea per a potenciar el treball que realitza el centre, des de fa cinc anys, per la Memòria Democràtica i la Prevenció del Feixisme dintre de la Xarxa Mai Més. Concretament venen a Xàtiva 40 alumnes amb huit professors del Lycée Victor Hugo de Carpentras (França), i 20 alumnes del Verein für Bildung und Erziehung der Franziskanerinnen von Völcklabruck de Wel (Àustria). Aquest alumnat treballarà la deportació amb els 17 alumnes que han estat elegits al Simarro per a participar en el projecte.

Durant quatre dies, i amb diferents activitats preparades pel professorat, «l'alumnat coneixerà la vida dels deportats xativins, i per extensió dels republicans/es espanyols/es, i els esdeveniments històrics que els van portar des de la seua ciutat de naixement fins a Mauthausen», expliquen els responsables de l'activitat. El nom del projecte és: Republicanos Españoles en Mauthausen: Exilio y Deportación.

A més a més, enguany l'IES Simarro ha estat elegit com a seu per a la II Trobada de Joves de la Comunitat Valenciana de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més, que se celebrarà el proper dia 13 a Xàtiva i que tancarà la visita dels estudiants del programa Erasmus. A la trobada està prevista l'assistència d'alumnes d'onze instituts d'ESO de la Comunitat Valenciana: huit instituts de València, dos d'Alacant i un de Castelló. Tots els estudiants compartiran amb els companys de França i Àustria els seus treballs sobre memòria històrica.

Durant la setmana del 9 al 13 hi haurà tres exposicions obertes al públic, dues dins de l'IES Simarro: Imatges de la Memòria i Exili il·lustrat, i una a Sant Domènec: la mostra cedida per l'Ajuntament de València La Maternitat d'Elna. L'institut ha agraït «la valuosa col·laboració de l'Ajuntament de Xàtiva, que aporta mitjans tècnics i materials» per a fer els actes.

Compartir el artículo

stats