Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L'exposició «Molt d'ull» mostra una nova proposta creativa en l'Espai Llotja de Montesa

La iniciativa compta amb el recolzament de la regidoria de Cultura d'Alzira i l'editorial Bromena i ha juntat una representació de professionals del món de l'art

Fins a mitjan mes de març, l'Espai Llotja d'art contemporani de Montesa comptarà amb l'exposició Molt d'ull, l'objectiu de la qual és el de mostrar la diversitat des de punts de vista distints, exposar multitud de mirades -feministes, ecologistes, fantàstiques, tristes, tendres, divertides, innocents-, i apropar l'art a totes les persones. El projecte, que pretén també fomentar la imaginació i incentivar l'ús de materials reciclats com són les caixes de cartó que serveixen de suport, viatja a Montesa gràcies a la generositat de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alzira i el suport d'Edicions Bromera. En la inauguració, que tingué lloc el dissabte passat, estigueren els regidors de Cultura d'Alzira i de Montesa Alfred Aranda i Josep Cerdà; l'alcaldessa local, Analía Juan, i el director-coordinador de l'Espai, Francesc Piera, que van subratllar l'interés i l'originalitat de la proposta.

La idea ha consistit en pintar, per part de voluntaris, una sèrie d'ulls en caixes de cartó facilitades en el seu dia per Bromera. Els diversos artistes a l'efecte han sigut: professionals del món de l'art com per exemple Mai Hidalgo, Empar Piera, Pablo Hevilla, Pasqual Boqueta, Ximo Gascon, Alba Fluixà, Álvaro Javier Riquelme -Disneylexia-, Lídia Boix, Maite Borràs, Ferran Boscà, Francesc Piera, Àngela Malysheva, Antonio Espinar, Salva Hidalgo o Luís Garés; alumnes de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques d'Alzira i del curs de Tècniques d'Expressió Gràfica de l'escola d'adults Enric Valor; xiquetes i xiquets que participaren al taller de pintura Molt d'ull impartit per Mai Hidalgo i Empar Piera en les Jornades d'Il·lustració d'Alzira, i altres persones interessades. En resum, tota una sèrie de persones que han agarrat els colors per donar vida a unes caixes i amerar-les d'imaginació i solidaritat.

L'Espai Llotja va iniciar el seu camí l'1 de juliol de 2017, gràcies al suport de l'Ajuntament de Montesa. Amb aquesta exposició s'arriba a la mostra número setze «en un lloc qué, com una espècie d'aparador, s'obri als vianants des de la plaça més emblemàtica del poble», declara Francesc Piera.

Compartir el artículo

stats