21 de julio de 2020
21.07.2020
Levante-emv

El treball de la xativina Rocío Sanchis guanya en l'apartat d'alumnes del Projecte Momo

? Des del col·legi de les Dominques de Xàtiva i l'IES Josep de Ribera han presenetat un total de 21 obres ? La peça destaca pels efectes especials

20.07.2020 | 23:04
Fotograma de l'audiovisual de Rocío Sanchis.

L'audiovisual de la xativina Rocío Sanchis, del col·legi Nuestra Señora de la Seo de Xàtiva (Dominiques), ha resultat guanyador pel que fa als treballs executats per alumnes dins del Projecte Momo d'innovació educativa, va informar ahir l'Ajuntament de Xàtiva. Aquest programa, que conjuga art, tecnologia i societat per tal de promocionar l'aprenentatge dels estudiants a través dels efectes especials que ajuden a produir curtmetratges, ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats i organismes com ara la regidoria d'Educació de Xàtiva, el Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat, CEFIRE, o les universitats Miguel Hernández i Universitat de València; i ha estat desenvolupada per l'empresa El Caleidoscopio, afegiren.

El treball de Rocío Sanchis, que porta per títol Juntos lo conseguiremos, ha resultat un emotiu homenatge als sanitaris i una crida a com hauria d'avançar el planeta per tal de superar el virus de la covid-19. La guanyadora rebrà com a premi una impressora 3D.

A nivell local, han participat en aquest projecte l'institut Josep de Ribera (amb 11 curts) i el col·legi Nuestra Señora de la Seo (amb 10). El pla d'activitat ha consistit en la formació del professorat mitjançant sessions presencials i online des del passat mes de febrer, tot i que finalment el treball s'ha hagut de plasmar des de casa degut a l'Estat d'Alarma que es va decretar el passat mes de març.

Estava previst que el projecte finalitzara el passat mes de maig amb un esdeveniment a la Universitat de València, amb entrega de premis i assistència de tots els centres participants de la província de València per tal d'exposar els distints curtmetratges i el procés de creació. Finalment aquest acte va estar anul·lat, però tots els curts estan disponibles a la pàgina web de El Caleidoscopio (elcaleidoscopio.com).

«Cal donar les gràcies tant als centres com als diferents alumnes que han participat d'aquest projecte i als professors que ho han fet possible, tot i que no s'ha pogut desenvolupar amb normalitat, i especialment a Rocío Sanchis, que ha guanyat el premi al millor curt de tota la Comunitat Valenciana», ha manifestat la regidora d'Educació, Lena Baraza, qui ha afegit que «aquests projectes d'innovació pretenen arribar a tot l'alumnat i despertar la seua vena artística i tecnològica».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Lo último Lo más leído