Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Una experiència pilot du un aula d’un cicle FP de Xàtiva al col·legi de l’Ènova

Aquesta unitat satèl·lit impartirà el grau mitjà de Comerç i Màrqueting en una acció que vol dinamitzar el poble i lluitar contra la despoblació

Façana principal del CIPFP de la Costera, que porta una classe a la localitat de l’Ènova | PERALES IBORRA

Una experiència pilot en la qual participen el Centre Integrat de Formació Professional La Costera de Xàtiva i l’Ajuntament de l’Énova permetrà impartir per primera vegada en la història ensenyament Secundari en aquesta xicoteta localitat de la Ribera i, en concret, un cicle formatiu de Grau Mitjà de Comerç i Màrqueting. «Es tracta d’una aula satèl·lit que ens ha concedit la Conselleria d’Educació i és la primera en la Comunitat Valenciana», va explicar ahir l’alcalde, Tomás Giner, mentre incidia en què es tracta d’una oferta formativa «totalment innovadora» dirigida a un dels àmbits professionals «amb majors oportunitats laborals».

El centre d’FP de Xàtiva té assignades dos unitats per a impartir aquest cicle de grau mitjà, una de les quals tindrà la seua seu en l’antic col·legi de l’Énova. «És l’espai que ens ha demanat l’institut», va comentar el batlle, qui va explicar que es tracta d’unes instal·lacions que s’estaven utilitzant per a activitats culturals en les quals s’han habilitat una aula de formació, una d’informàtica i un laboratori de pràctiques. L’ajuntament contempla de cara al pròxim any realitzar alguna inversió «una mica més forta» davant la perspectiva de comptar amb una segona unitat del cicle en la mesura que aquest vaja avançant.

Giner va assenyalar que en la fase de preinscripcions el centre de Xàtiva havia rebut més de seixanta sol·licituds, amb la qual cosa les dos aules del cicle de grau mitjà de Comerç i Màrqueting estaven plenes, si bé no s’han acabat formalitzant totes pel que queden places vacants i s’ha obert un nou període de matrícula que va véncer ahir, divendres.

Les gestions realitzades per l’ajuntament per a aconseguir que s’impartisca en el municipi aquest cicle de Formació Professional representen una iniciativa més per a dinamitzar la vida al poble i lluitar contra la despoblació. L’alcalde va destacar que aquest cicle de formació és «molt compatible» amb el programa d’emprenedors SEP que, a través de la plataforma «La Comuna Emprén», tracta d’incentivar als ciutadans a crear els seus propis negocis i l’autoocupació. Aquest ha dissenyat tres programes, el denominat «Júnior» que busca crear una cultura d’emprenedoria i treballar en la integració dels menors de 18 anys; el programa Activa + 18 per a impulsar l’autoocupació, i el programa Pime per a la readaptació de les empreses a un nou model digital.

Compartir el artículo

stats