?

El Centre Excursionista de València (CEV) ha atorgat el Premi Cavanilles 2010 a la Societat d'Amics de la Serra d'Espadà (SASE). El guardó li serà lliurat el proper divendres 29 al tradicional sopar-homenatge al botànic Antoni Josep Cavanilles.

La setzena edició del premi Cavanilles ha reconegut la tasca de la Societat d'Amics de la Serra d'Espadà "i el seu compromís amb la protecció mediambiental de la serra i l'harmonitzaciódel seu patrimoni natural i humà garants de la supervivència dels seus habitants", segons va anunciar ahir el CEV.

La SASE va nàixer al 1993 per defensar la Serra Espadà front les nombroses agressions que l'amenacen i per promocionar i recuperar els valors de la zona. L' entitat, que té més de 300 socis, durant els anys 92, al 96 ha actuat en la majoria d'incendis mitjans i grans de la zona.

La Societat d'Amics de la Serra d'Espadà va crear al 1993 la Fundació Serra Espadà, que va comprar 120 hectàrees de boscos de sureres repartides a Artana, Chovar, Eslida i Fondeguilla per a restaurar-los.

El Premi Cavanilles està organitzat pel Centre Excursionista de València i convoca a una nombrosa representacio? de la societat civil Valenciana. Els guardons pretenen reconéixer el treball d'associacions ciutadanes i persones del món de l'excursionisme esportiu, cultural o científic i que destaquen per tasques relacionades amb la conservació i difusió del patrimoni cultural i natural de la Comunitat Valenciana.

L'any passat el guardonat va recaure en el periodista de turisme Juan Antonio Calabuig. Des de 1995, quan va ser creat el premi, ha sigut concedit, entre altres, al escriptor Enric Valor, el fotògraf Francesc Jarque, el pintor Joaquim Michavila, el metge etnobotànic Joan Pellicer, la periodista i col·laboradora de Levante-EMV Mª Josep Picó i el Centre Excursionista de Castelló.