La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Llíria ha organitzat un taller de grafit per als amants de l'art urbà. Este curs, que pretén ensenyar als jóves artistes de l'aerosol les tècniques de dibuix i els seus diferents estils, dins de la programació de les activitats juvenils preparades per a l'estiu.

Durant el taller s'han mostrat imatges del mal ús del grafit com a mesura de xoc per a conscienciar els alumnes assistents. "Si s'utilitza en llocs inadequats produïx el rebuig de la societat a este tipus de pràctiques culturals", asseguren des de la regidoria de Joventut, que pretén sensibilitzar els joves que practicar este tipus d'art no està lligat a embrutar el mobiliari urbà, les parets i punts turístics de la ciutat.

La regidora de Joventut, Susi Subiela, destaca que "els joves artistes que comencen el seu camí en este tipus d'art deuen ser conscients que practicar el grafit no significa pintar amb aerosol qualsevol lloc de la localitat, per això, s'estan condicionant distints punts en el municipi que es destinaran per a practicar esta afició artística". I afegeix que "l'art urbà i el respecte a la ciutat han d'anar de la mà si volen conviure i des de l'ajuntament s'està treballant en esta línia".

De la mateixa manera, la regidora de Joventut recorda que el concurs de GraffitArt, que se celebra dins de les festes patronals de Sant Miquel en el mes de setembre, pretén "no sols animar als joves a deixar el seu llegat en el municipi de Llíria amb les seues obres sinó, també, donar-los l'oportunitat de trobar escenaris en els que els artistes de l'aerosol puguen reunir-se i compartir impressions".

Altres tallers

La regidoria de Joventut també ha organitzat altres activitats estivals com el taller de còmic que tindrà lloc a partir del dia 28 de juny, les vesprades dels dilluns i dimarts. Els participants en este curs aprendran a realitzar un còmic des de la fase de creació fins a la de publicació. Així, també es realitzarà un taller de percussions ètniques les vesprades dels divendres a partir del 16 de juliol.