?

Associacions culturals i periodístiques de la Comunitat s'han unit per a realitzar una campanya l'objectiu de la qual és millorar la "dieta mediàtica" dels consumidors amb les publicacions en llengua valenciana. Baix el lema "Millora la teua dieta mediàtica, consumeix publicacions valencianes", l'Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom), l'Associació de Publicacions Periòdiques Valencianes, l'Associació d'Editors del País Valencià i la Unió de Periodistes Valencians, entre unes altres, pretenen fomentar la comunicació en valencià en premsa, ràdio, televisió i internet.

El president d'Acicom, José Ignacio Pastor, va explicar que la campanya, que serà permanent, comença amb tres accions singulars destinades a combatre la política de les Administracions valencianes "en contra de la llengua de la Comunitat". La primera acció consisteix en l'emissió de publicitat en ràdio amb la participació de coneguts personatges com l'escriptora Carmen Amoraga, l'humorista Xavi Castillo o l'actriu Rosana Pastor.A més, abans de finalitzar la setmana s'engegarà la pàgina web quioscvalencia.info, un aparador que mostrarà les capçaleres de la premsa en paper i digital escrita en valencià, des de la qual es podrà accedir mitjançant enllaços a tots eixos mitjans de comunicació. La campanya es completa amb accions en les xarxes socials d'Internet per a fomentar les subscripcions a les publicacions. Pastor va explicar que eixa dieta, que en l'actualitat és "pobra i tòxica", és la qual conforma la societat, de manera que és necessari exigir a les administracions públiques de la Comunitat el seu suport a la comunicació en valencià i apel·lar "a la rebel·lió i al compromís dels ciutadans".

El president de l'Associació de Publicacions Periódiques Valencianes, Francesc Martínez, va indicar que "només" el 8,9 per cent de la població de la Comunitat Valenciana llig premsa en valencià, mentre que un 3,23 per cent escolta la ràdio en la llengua autòctona. A més, va assenyalar que en l'actualitat existeixen 103 publicacions periòdiques en paper en valencià, amb un tiratge de 409.000 exemplars "que contrasta amb l'acaparadora llençada dels mitjans en castellà a la Comunitat". Martínez va culpar d'aquesta situació "minoritària" a la política de subvencions "discriminatòria" de la Generalitat i va explicar que el Consell destina 120.000 euros al foment del valencià en els mitjans de comunicació, mentre que Catalunya destina set milions d'euros i el País Basc destina 5,7 milions d'euros.